60 de magistrați au pensii de peste un miliard de lei!

Share:

În România există 60 de persoane care au pensii mai mari de 1 miliard de lei vechi pe lună, informează Ministerul Justiţiei. 

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, scria pe Facebook in data de 21 septembrie, in contextul grevei magistratilor: „As fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura si grefieri chirii sine die (600 euro lunar in București, de exemplu). Chiar si pentru magistrati pensionari acum trecuți in avocatura – never mind venitul din avocatura. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toti cei detasati din alta localitate (inclusiv membrii CSM)”.

Intrebata cum s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna si cate astfel de pensii exista in sistem, Raluca Pruna a raspuns prin intermediul biroului de presa al ministerului: „Nu detinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obtinute de la Casa Nationala de Pensii. Din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii.”

La intrebarea cate cazuri de magistrati pensionari trecuti in avocatura beneficiaza de decontarea chiriei, Ministerul Justitiei a raspuns: „Nu avem date referitoare la cei trecuti in avocatura. Avem date referitoare la cei pensionati (mai jos).
● 920 de judecători, suma plătită în primele 7 luni ale anului 2016 este de 8.674.418 lei;
● 1.771 grefieri, suma plătită în primele 7 luni ale anului 2016 este de 16.796.517 lei.

Sursa: Hotnews.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.