Iohannis nu-i va desemna premieri pe Dragnea sau Ponta!

Klaus Iohannis a declarat marţi că nu va desemna pentru funcţia de premier o persoană urmărită sau condamnată penal. 

„În niciun caz nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal”, a declarat marţi Klaus Iohannis.

El a precizat că îşi menţine poziţia indiferent de majoritatea politică parlamentară care îi va face o astfel de propunere.”Indiferent de către cine va fi propusă, eu nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal”, a spus Iohannis.

El a mai precizat că persoana pe care o va nominaliza va trebui să mai îndeplinească două condiţii: să aibă calităţile necesare pentru a conduce Guvernul şi să fie capabilă să obţină susţinerea unei majorităţi parlamentare.”Ar fi absurd să desemnez pe cineva care nu obţine o majoritate”, a precizat preşedintele.

Declaraţia preşedintelui Iohannis îl elimină din ecuaţie pe Liviu Dragnea, preşedintele PSD, pentru o eventuală numire în funcţia de premier, dacă după alegeri va reuşi să formeze o majoritate parlamentară. Nici Victor Ponta nu trece acest criteriu de selecţie, fiind trimis în judecată în dosarul CE Turceni şi Rovinari şi cercetat penal în dosarul Tony Blair.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.