Persoanele cu handicap vor primi gratuit un scuter electric!

Share:

Potrivit unei iniţiative legislative, persoanele cu handicap locomotor grav ar urma să beneficieze, în mod gratuit, de un scuter electric care să le ajute să se mişte mai uşor. Singura condiţie care trebuie îndeplinită este ca aceste persoane să aibă un venit lunar mai mic de 800 de lei. 

Parlamentarii propun ca persoanele cu handicap locomotor grav, atât copii cât şi adulţi, să beneficieze la cerere de un scuter electric pentru mobilitate.

Există însă şi o condiţie impusă adulţilor activi pe piaţa muncii şi pensionarilor. Pentru a putea beneficia de acest scuter electric, aceştia nu trebuie să aibă un venit lunar mai mare de 800 de lei.

Pentru a putea primi acest instrument asistiv, persoana cu handicap locomotor grav sau reprezentantul legal al acesteia trebuie să depună la Casa de Asigurări de Sănătate un dosar care să conţină următoarele documente:

copie de pe cartea de identitate

– certificatul de încadrare în grad de handicap 

– recomandare de la medicul specialist, cu menţiunea că cei a căror certificat de încadrare în grad de handicap este permanent nu vor mai avea nevoie de această recomandare.

În termen de maxim 30 de zile lucrătoare de la data depunerii unui dosar considerat valid, persoanele în cauză trebuie să primească scuterul electric.

Costurile acestor scutere electrice oferite GRATUIT vor fi suportate integral din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate de care aparţine asiguratul.

După 5 ani de zile, o persoană cu handicap locomotor grav are dreptul să ceară un nou scuter electric.

Citește și
1 Comentariu
  1. radu spune

    Super initiativa. Sper sa se puna si in practica. Sunt modele diverse care pot ajuta persoanele cu probleme de mobilitate. Un exemplu sunt scuterele electrice prezentate de https://www.scuteremedicale.ro . Multa sanatate si noroc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.