Petre Tobă, audiat la DNA

Share:

Petre Tobă, fostul ministru de Interne, acuzat în dosarul DIPI, a ajuns marţi dimineaţă la DNA.

Petre Tobă a plecat de la DNA după mai puţin de jumătate de oră, tot fără a face declaraţii jurnaliştilor. Tobă a spus că va da declaraţii la ieşirea de la DNA.

El este cercetat de procurori în dosarul DIPI, pentru refuzul de a desecretiza documente privind cheltuielile serviciului secret al Ministerului de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş – Ioan Tudorache a emis, luni, ordinele de punere la dispoziţie a fostului ministru Petre Tobă şi a foştilor şefi DIPI, Gelu Oltean, Rareş Văduva şi Horaţiu Năbîrjoiu.

Decizia MAI a fost luată după ce DNA a comunicat ministerului că a pus în mişcare acţiunea penală împotriva lor în dosarul privind cheltuirea fondurilor operative ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

„Prin ordine ale ministrului afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale, domnii Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareș Văduva și Horațiu Năbîrjoiu au fost puși la dispoziție”, se arată într-un comunicat al MAI transmis, luni.

Pe 9 septembrie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

La data de 1 aprilie 2016, suspectul Tobă Petre, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, printr-o adresă scrisă, a refuzat, cu încălcarea legii, declanșarea procedurii de declasificare a înscrisurilor reținute ca mijloace de probă în dosarul Direcției Naționale Anticorupție, în scopul excluderii unor probe utile dovedirii acuzaţiilor în dosarul respectiv.

În respectiva cauză penală, Petre Tobă este cercetat alături de alte 24 de persoane — șefi și angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne — Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), suspecte pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.