SRTv toacă banii publici. Se cere comisie de anchetă!

0

FRJ MediaSind solicită Parlamentului crearea unei comisii de anchetă care să verifice modul în care sunt cheltuiți banii publici în Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune.

Conform unui comunicat remis Agerpres, această solicitare vine după ce „FRJ MediaSind a luat act de informațiile apărute în mass-media privind risipirea banului public de către conducerea Societății Române de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune”.

Astfel, reprezentanții federației menționează informațiile publicate de jurnalistul Cătălin Tolontan, în urma unor documente primite de la Sindicatul Unit al Salariaților Radio România, conform cărora președintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a cheltuit, în doi ani, aproximativ 110.000 de euro, „bani proveniți din taxa radio”, pe diverse deplasări în străinătate.

„Așa cum organizațiile afiliate la FRJ MediaSind au semnalat în nenumărate rânduri, nu este prima dată când conducerea SRR este acuzată de cheltuirea, în mod discreționar, a fondurilor publice. Chiar în ultimul său raport, Curtea de Conturi a confirmat jaful din Radioul Public. Astfel, inspectorii instituției de control au constatat, printre altele, remunerarea ilegală a membrilor Consiliului de Administrație și ai Comitetului Director prin contracte civile, încheierea unor contracte de achiziție de servicii prin eludarea prevederilor legale, înregistrarea incorectă a veniturilor realizate cu scopul ocolirii obligațiilor către bugetul de stat, repartizarea profitului, încheierea unor contracte preferențiale cu diverse societăți comerciale, fapte ce au produs serioase prejudicii bugetului instituției”, precizează reprezentanții MediaSind.

Aceștia subliniază că și conducerea Societății Române de Televiziune a fost acuzată, de asemenea, de aceleași practici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.