Taifunul Chaba face ravagii în Japonia

Share:

Taifunul Chaba a lovit sudul insulelor japoneze, marți dimineață, aducând rafale puternice de vânt și ploi torențiale în această regiune.

Peste 800 de locuitori au fost evacuați din locuințe, iar 3.670 de gospodării au avut de suferit, în timpul nopții, de pe urma întreruperii electricității după cel de-al 18-lea taifun, Chaba, din acest sezon care s-a abătut asupra insulei Okinawa, arată publicația Okinawa Times.

La ora 01:00 GMT, ochiul furtunii se afla deasupra Mării Chinei de Est și se deplasa către nord cu 20 de kilometri pe oră, provocând rafale de vânt de până la 270 de kilometri pe oră, conform Agenției Meteorologice din Japonia.

Se estimează că furtuna va lovi, miercuri dimineață regiunea sudică a Peninsulei Coreene sau partea nordică a insulei japoneze Kyushu.

Agenția a emis, luni, avertizări meteorologice pentru insula Okinawa, iar acestea au fost ridicate marți dimineață.

La sfârșitul lunii august, taifunul Lionrock a lovit nord-estul Japoniei provocând moartea a 20 de persoane. A fost primul taifun care a ajuns pe țărmul din nord-est de când au început să fie adunate informații meteorologice comparabile, în 1951, potrivit agenției.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.