„Cuminţenia Pământului” va fi plătită de la buget

Share:

Guvernul discută astăzi răscumpărarea statuii Cuminţenia Pământului cu finanţare de la buget, urmând să acopere ulterior suma cu bani adunaţi de la populaţie. Subscripţia publică se prelungeşte până la 31 octombrie 2019.

Potrivit ordonanţei discutate de guvern, „având în vedere că, până la termenul stabilit, sumele donate nu ating echivalentul în lei a 6 milioane euro, se impune ca diferența să fie suportată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, pentru a nu pierde posibilitatea unică de a achiziționa acest bun de valoare culturală extraordinară”.

În acelaşi timp, Guvernul constată „interesul crescând al donatorilor manifestat în special în ultimele luni (cifrele și trendul ascendent accelerat din ultimele două săptămâni, înregistrând o creștere cvadruplă față de începutul campaniei de colectare a fondurilor)”, motiv pentru care „se impune ca necesară reluarea campaniei pentru a da șansa tuturor cetățenilor de a se implica și a susține această achiziție unică, cât și pentru întărirea solidarității dintre stat și societate. Având în vedere numărul mare de donații înregistrate în ultima perioadă a campaniei, și anume peste 100.000 de donatori contribuind cu peste 1.000.000 euro, apare ca necesară crearea cadrului legal care să permită reluarea campaniei de donații și derularea acesteia până la 31 octombrie 2019, ca și campanie de strângere a fondurilor pentru reîntregirea fondurilor alocate de la buget”.

Textul proiectului ordonanţei poate fi găsit în secţiunea VIDEO.

Pe 30 septembrie, s-a încheiat prima parte a subscripţiei publice pentru Cuminţenia Pământului, în urma căreia s-a strâns peste un milion de euro din cele 6 necesare.

Premierul Dacian Cioloș a mulțumit celor peste 100.000 de români care au donat în campania pentru achiziționarea operei brâncușiene.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.