Nepotul lui Blaga, pe listele PNL la parlamentare

Share:

Nepotul lui Vasile Blaga se află pe listele PNL la alegerile parlamentare, în Timiş, potrivit România TV. Este vorba despre rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

La finalul lunii septembrie, conducerea PNL Timis a anuntat ca s-a stabilit lista candidatilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, dar si ordinea pe aceste liste.

Primul la Senat era Vasile Blaga, iar lista pentru Camera Deputatilor era deschisa de rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea. Cei doi sunt originari din Bihor, iar intre ei exista un grad de rudenie.

Pentru ca fostul copresedinte PNL, Vasile Blaga, este cercetat pentru trafic de influenta, locul lui a ramas vacant. Conducerea PNL Timis va trebui sa anunte, in perioada urmatoare, cine va ocupa aceasta pozitie.

Vasile Blaga se află sub control judiciar în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență. Acesta este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

Procurorii susțin că, în 2009, în PDL, a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere — secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan—, în sensul obținerii de bani pentru partid.

„Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică unor firme dispuse să ‘cotizeze’ pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ștefan și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană”, precizează DNA.

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga și a fost dispusă să contribuie — indirect — la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică unor diverse societăți indicate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.