Vizita lui Mike Tyson a tulburat apele la Parlament

Share:

Politica este neplăcută, a declarat miercuri fostul campion mondial Mike Tyson, pe parcursul vizitei sale la Palatul Parlamentului, unde a fost primit de un grup de senatori printre care şi fostul tenisman Ilie Năstase şi liberalul Ben-Oni Ardelean.

Vizita a început la Senat, unde pugilistul a avut parte de o primire oficială făcută de un grup de senatori care în aşteptarea sa au căzut de acord asupra faptului că Tyson este un exemplu de reintegrare în societatea americană şi că liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin declaraţia sa cum că invitaţia adresată fostului campion nu face cinste Legislativului, contestă unui condamnat dreptul de a se reintegra după ispăşirea pedepsei.

Tyson s-a declarat impresionat de clădirea Palatului Parlamentului, despre care a spus că este ”uimitoare”. El a afirmat însă că ”politica este neplăcută” şi a refuzat să confirme dacă îl susţine pe Donald Trump în cursa pentru alegerile prezidenţiale din SUA.

Pugilistul a fost escortat de gărzi de corp şi a grăbit pasul pentru a se îndepărta de reporterii care l-au însoţit pe parcursul vizitei care nu a fost lipsită de situaţii neprevăzute. Nu de puţine ori Tyson a fost direcţionat greşit, iar membri din staff-ul său şi-au manifestat indignarea folosind un limbaj licenţios.

Fostul campion mondial a avut un moment de rătăcire la Senat chiar în holul care dă spre cabinetul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. ”Mike, Mike!”, l-a strigat unul dintre organizatori, încercând să îl îndrepte în direcţia opusă pentru a urma traseul care i-ar fi permis pugilistului să viziteze şi Camera Deputaţilor.

Tyson nu a putut vizita sala de plen a Senatului pentru că era închisă, însă a avut acces în sala de plen a Camerei Deputaţilor şi a aruncat o privire şi în una dintre sălile incluse în traseul de vizitare al Camerei Deputaţilor, sala Nicolae Titulescu.

În încercarea de a-i oferi lui Tyson intimitate, gărzile de corp au îmbrâncit reporterii şi au încercat să le blocheze accesul în mai multe puncte. Vizita s-a sfârşit la Camera Deputaţilor, pe care Tyson a părăsit-o ”pe furiş”, departe de reporterii care îl aşteptau.

Nicolae Cristescu l-a însoţit pe Mike Tyson în timpul vizitei şi a apreciat, la final, că ”organizarea a fost un succes”. Cât priveşte problemele penale ale fostului campion mondial, Cristescu a afirmat că ”până la urmă nu ne interesează, sunt problemele lui şi chiar nu ne interesează”.

Mike Tyson a fost acuzat că a violat o tânără şi a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, executând doar trei.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că invitaţia care i-a fost adresată fostului campion nu este „onorantă pentru instituţia Parlamentului” şi că „îi pare rău” de această situaţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.