Atentat în apropierea unei secții de poliție din Istanbul

Bilanțul exploziei care a avut loc joi în apropierea unei secții de poliție din Istanbul a crescut la cel puțin zece răniți, iar autoritățile au anunțat că au început căutarea unui suspect care a fugit de la locul deflagrației, relatează mass-media locală, citată de agențiile AFP și Reuters.

 Explozia s-a produs în cartierul Yenibosna, situat în partea europeană a Istanbulului, nu departe de aeroportul Ataturk.Conform primelor relatări ale presei turce, deflagrația ar fi fost cauzată de o mașină-capcană, dar guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin, a precizat ulterior că a fost de fapt o motocicletă-capcană. ‘Încercăm să aflăm dacă vreo organizație se află la originea exploziei (…) Înregistrările de pe camerele de supraveghere sunt examinate minuțios’, a mai declarat guvernatorul.

Presa a relatat că poliția a început căutarea ‘unui suspect care poartă o haină neagră’, fugit de la locul faptei imediat după deflagrație.

Imaginile difuzate de televiziunile turce arată autoturisme avariate de explozie, iar martorii afirmă că au auzit o deflagrație puternică, urmată de focuri de armă. Ambulanțele au ajuns la fața locului și perimetrul a fost izolat de poliție.

Aceeași secție de poliție a fost ținta unui atentat, atribuit unei grupări de extremă-stânga.

Turcia s-a confruntat în ultimele luni cu o serie de atentate, unele atribuite jihadiștilor din gruparea Stat Islamic, altele revendicate de rebelii kurzi. Dar cel de joi este primul comis la Istanbul după lovitura de stat eșuată din luna iunie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.