Dosarul Firea-Băsescu, clasat de procurori

Share:

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au clasat dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu a fost reclamat de Gabriela Firea pentru amenințare și șantaj.

Procurorii au închis dosarul după ce Gabriela Firea a anunțat, la sfârșitul lunii septembrie, că retrage plângerea împotriva lui Băsescu.

„Nu a fost decizie simplă, m-am sfătuit cu familia mea, cu domnul avocat Bolcaș … Să știți că și cu mulți bucureșteni. Eu fac teren, merg în cartiere și i-am întrebat ce părere au despre acest dosar, despre această acțiune. Cei mai mulți bucureșteni, dar și oameni din alte județe, români care mi-au transmis emailuri, mesaje pe Facebook, îmi spun că și-ar fi dorit cu toții, ca și mine, un verdict ceva mai aproape de momentul de care s-a produs acea situație pe care eu am considerat-o șantaj și amenințare. Au trecut doi ani de zile. (…) S-au întâmplat foarte multe lucruri și în viața mea, atât personală, cât și profesională. (…) După doi ani de zile, practic, fiecare român și-a făcut o impresie proprie în legătură cu acea situație. (…) În urma acestei analize, am decis că nu putem să o luăm de la capăt”, declara atunci Gabriela Firea.

În luna iulie, procurorul general Augustin Lazăr infirmase soluția dată de un procuror de la Parchetul General privind trimiterea în judecată a fostului președinte Traian Băsescu, deoarece rechizitoriul conținea multe nereguli.

În timpul anchetei, s-a încercat și o mediere între Traian Băsescu și Gabriela Firea, care a eșuat însă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.