Plata taxelor și impozitelor cu cardul, în toate sediile ANAF

0

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să finalizeze, până la sfârșitul acestui an, înrolarea în portalul ghișeul.ro, astfel încât plata taxelor și impozitelor să se poată realiza și online, a declarat, joi, președintele instituției, Dragoș Doroș.

„Înrolarea pe ghișeul.ro trebuie să se finalizeze. Este o operațiune începută acum șase luni și va trebui să fim gata până la finalul anului și cu plățile online”, a explicat Doroș, informează Agerpres.

El a menționat că, în acest moment, plata taxelor și impozitelor cu cardul bancar este disponibilă în toate sediile ANAF.

Președintele ANAF a reamintit, în contextul procesului de trecere pe online a relației cu contribuabilii, despre emiterea în sistem electronic a adeverințelor de venit pentru persoanele fizice și a certificatelor de atestare fiscală pentru firme. Potrivit lui Doroș, aceste documente vor fi transmise de ANAF direct instituțiilor care le solicită contribuabililor.

Șeful Fiscului a menționat că anual se emit aproximativ cinci milioane de adeverințe de venit și un milion de certificate fiscale, iar eliminarea lor din formatul pe hârtie va reprezenta tot atâtea drumuri mai puține la ANAF pentru contribuabili și resurse eliberate pentru instituție, care vor putea fi direcționate spre îmbunătățirea activității administrației.

De asemenea, Doroș a menționat și faptul că, de la 1 ianuarie 2017, declarațiile care se pot depune online nu vor mai fi acceptate pe suport de hârtie. Potrivit acestuia, în prezent, aproximativ 85% dintre declarații sunt depuse online. Mai mult, din practica ultimilor ani, s-a remarcat că în jur de 90% dintre declarații se depun în ultima zi, fapt care conduce la formarea de cozi la ghișee.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.