RATB va cumpăra 150 de autobuze electrice

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că 30% din cele 500 de autobuze noi pe care urmează să le achiziționeze RATB vor fi electrice, edilul estimând că licitația ar putea fi încheiată în jurul lunii februarie.

„Suntem în pregătirea documentației extrem de importante pentru achiziționarea a 500 de autobuze noi, extrem de necesare pentru înnoirea parcului auto al RATB, o acțiune care, din punctul meu de vedere, ca fost jurnalist în domeniul economic, ar fi trebuit să se întâmple cu mulți ani în urmă. (…) Potrivit legislației de ultimă oră, 30% dintre aceste autobuze vor trebui să fie electrice, ceea ce este un semn bun, pentru că începem și noi să investim în mediu și să ținem cont la fiecare investiție și de calitatea aerului”, a declarat edilul general.

Ea a adăugat că documentele sunt aproape de finalizare, obiectivul fiind ca în primăvară să fie introduse în circulație primele autobuze noi ale RATB. Acestea vor fi Euro 6, urmând să aibă facilități pentru persoanele cu dizabilități și să permită monitorizarea tuturor călătorilor.

Potrivit primarului general, noile autobuze vor avea posibilitatea de monitorizare a tuturor călătorilor, „pentru ca RATB să nu mai fie pus în situația de a avea eventuale dialoguri neclare cu ANAF în ceea ce privește numărul de persoane care au călătorit sau nu, care beneficiază sau nu de reducere sau gratuitate”.

„Să fie o monitorizare matematică, la virgulă, a tuturor călătorilor și să se poată realiza decontările cât mai corect”, a explicat Firea.

Ulterior, Gabriela Firea a precizat că, în acest moment, prețul pieței este de aproximativ 200.000 de euro pentru un autobuz Euro 6.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.