Arafat vrea un centru de telemedicină pe Radiologie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, în cadrul Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureș, că un centru național de telemedicină pe Radiologie ar fi o soluție în cazurile de urgență, care apar în afara orelor de program ale clinicilor de imagistică.

‘Un centru de telemedicină ar fi o soluție pentru anumite aspecte, mai ales pe Radiologie și pe Urgență să existe centre mai puține — noi pe urgențe avem trei centre de recepție pe apelurile de telemedicină, unul la Târg Mureș, unul la București și unul la Iași. Același lucru pe Radiologie ar fi o soluție pentru că mulți dintre colegii noștri ridică problema că nu există medici care să interpreteze sau să facă investigațiile. Când ai un Computer Tomograf poți să faci într-adevăr o investigație cu un tehnician, să trimită imaginile la distanță unde este un radiolog, să le citească și să le trimită înapoi. Se practică și în sectorul privat acest lucru’, a arătat Arafat, informează Agerpres.

Acesta a spus că a văzut în SUA un centru de telemedicină care se ocupa de urgențe, de terapie intensivă, de imagistică și de farmacologie clinică, în care medicul de gardă putea coordona intervențiile pe o suprafață cât Franța și Germania la un loc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.