Dan Cătălin Stancu, rețeta managementului de succes la Electrica

0

Decizia Consiliului de Administrație al Electrica SA  de a-l desemna, pe 20 septembrie, în funcția de director general al companiei pe Dan Cătălin Stancu, cel care va prelua această responsabilitate începând cu data de 24 octombrie 2016, a trecut, oarecum, neobservată. Și asta în condițiile în care un profesionist veritabil precum Dan Cătălin Stancu, un cunoscător fin al domeniului energiei electrice, are un CV de invidiat care demonstrează că atunci când ești bine pregătit, respecți colegii, dar mai ales profesia pe care o practici de peste 25 de ani cu succes, evoluțiile profesionale sunt inerente. De altfel, alegerea noului director general al Electrica s-a făcut în urma unui proces de selecție extrem de riguros, desfășurat după cele mai bune practici.

Nu-l cunosc personal pe Dan Cătălin Stancu, însă, din spusele celor care au interacționat, profesional și nu numai, de-a lungul anilor, cu acesta, vorbim de un „meseriaș”, care va reuși să-și impună strategia și proiectele (și) la Electrica, cel mai mare jucător pe piaţa de distribuție și furnizare a energiei electrice din România.

Dan Cătălin Stancu (53 de ani) are o experiență de peste 26 de ani în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale, dintre care peste 19 ani i-a petrecut în cadrul grupului Electrica (1990 — 2009), perioadă în care a ocupat mai multe funcții de conducere, inclusiv cea de director de afaceri corporative și privatizare. De asemenea, de-a lungul timpului, a fost membru în Consiliile de Administrație ale Electrica Muntenia Nord, Electrica Distribuție Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord, E.ON Moldova și CEZ Oltenia.

Începând din anul 2009, Dan Cătălin Stancu a activat la E.ON România, unde a ocupat poziția de director de strategie și dezvoltare corporativă, dar a fost și membru în Consiliile de Administrație ale E.ON Distribuție România și E.ON Renewable.

Cătălin Stancu este absolvent al Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnice București, deținând totodată un MBA de la Sheffield University, dar și o diplomă în management de la Codecs-Open University, tot în Marea Britanie.

Dan Cătălin Stancu îi succede în funcție Iulianei Andronache, directorul financiar al companiei, care a asigurat interimatul începând cu luna martie 2016.

„Alegerea noului director general al companiei s-a făcut în urma unui proces de selecție riguros, desfășurat după cele mai bune practici. Îi urăm bun revenit în familia Electrica lui Cătălin Stancu, a cărui experiență este, în opinia noastră, foarte importantă, mai ales într-o astfel de perioadă plină de provocări. În același timp, îi mulțumim Iulianei Andronache pentru modul în care a gestionat compania în ultimele șase luni”, declara recent, într-un comunicat de presă, președintele Consiliului de Administrație al Electrica SA, Cristian Bușu.

De menționat că Electrica este lider pe piaţa de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Poziţia de top este susţinută atât de rezultatele economice, cât şi de o experienţă în domeniu ce se întinde pe aproape 120 de ani.

Electrica SA are o arie de cuprindere naţională – cu acoperire în 3 zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizare, întreţinere şi servicii energetice. De asemenea, licența de furnizare a energiei electrice permite extinderea acestei activități și dincolo de arealul menționat.

electrica-2

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.