Lista cu secțiile de votare din diaspora

0

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat lista cu secțiile de votare propuse de Ministerul de Externe a fi organizate în străinătate, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Cele mai multe se găsesc în Italia, Spania şi Republica Moldova.

Lista cuprinde 417 secţii de vot în strănătate, mai multe decât la alegerile parlamentare din 2012, dar şi decât la prezidenţialele din 2014.

În afară de 193 de secţii organizate pe lângă misiunile diplomatice, MAE propune 7 secţii la solicitarea a cel puţin 100 de români dintr-o zonă, dar şi alte 217 secţii în zone unde MAE consideră că este oportună înfiinţarea unei secţii de votare.

„AEP a publicat lista celor 217 secții de votare propuse de MAE, motivată din punctul de vedere al oportunităţii, potrivit legii.
Precizăm că lista transmisă de MAE include și cele 7 secții de votare comunicate Ministerului Afacerilor Externe de către AEP în data de 5 octombrie 2016, în baza solicitărilor a cel puțin 100 de cetățeni români dintr-o localitate sau grup de localități din străinătate.

Mai menționăm că Anexa cuprinde și cele 193 de secții de votare organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale din străinătate”, se arată într-un comunicat AEP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.