Mesajul lui Cioloș către bursierii GovITHub

0

Premierul Dacian Cioloș a discutat luni cu cei 20 de bursieri ai programului GovITHub, care urmează să lucreze pentru eficientizarea administrației publice, cărora le-a transmis că este important să se integreze cât mai repede în sistem, fără să se birocratizeze prea mult.

„Am vrut să ne vedem acum, după câteva zile după care ați avut timp cât de cât să vă acomodați și să vedeți cam cum funcționează lucrurile aici, să avem o discuție deschisă legată de proiectele la care o să vă angajați în următoarele luni, deci în perioada celor șase luni în care o să desfășurați activitatea aici cu noi, în cadrul acestor burse și să vedem care e modalitatea cea mai eficientă de a vă conecta la partenerii din administrație cu care și pentru care o să lucrați fără să vă birocratizăm prea mult, deci să găsim o modalitate în care să vă păstrați libertatea de imaginație, de creație, de opinie, de puncte de vedere pe anumite lucruri, dar în același timp să fiți suficient de bine conectați la realitatea administrației pentru a vedea în mod real și pragmatic ce se poate și ce nu se poate din ceea ce v-ați imaginat”, le-a spus Cioloș bursierilor reuniți la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Premierul le-a cerut totodată bursierilor să ia în calcul și alte proiecte în afara celor 12 pe care aceștia le-au ales pentru implementare și să țină cont și de propunerile venite din partea unor agenții și ministere.

„Sigur, ați ales deja unii dintre dvs câteva proiecte pe care să le lucrați, din cele 12 pe care le-ați prezentat ieri, în care cea mai mare parte vin din dorința dvs, din percepția pe care ați avut-o dvs vis-a-vis de utilitatea anumitor lucruri care trebuie făcute. Mai avem propuneri și din partea ministerelor și a unor agenții pe care o să vă rugăm să le luați în considerare. Ar urma ca (…) alături de cele 12 proiecte pe care ați lansat deja activitatea să vedem care sunt celelalte proiecte pe care vă puteți angaja în perioada următoarelor 6 luni”, a susținut Cioloș.

Prim-ministrul a insistat asupra faptului că își dorește ca perioada de adaptare a bursierilor să fie una cât mai scurtă, iar timpul rămas să fie folosit de aceștia „pentru a crea ceea ce este util”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.