Pique se retrage din naționala Spaniei

0

Gerard Pique a declarat că nu va mai onora convocările la prima reprezentativă a Spaniei după Mondialul din 2018, el fiind extrem de supărat pentru că a fost acuzat din nou că nu se dedică echipei naţionale.

Scandalul a izbucnit după ce mai mulţi jurnalişti iberici au susţinut că Pique a tăiat mânecile tricoului Spaniei pe care l-a îmbrăcat în meciul cu Albania, din preliminariile Cupei Mondiale, pentru că nu şi-a dorit să afişeze culorile drapelului spaniol, el fiind un susţinător al independenţei Catalunyei.

Federaţia Spaniolă de Fotbal a reacţionat oficial la finalul partidei explicând că Pique a purtat la meciul respectiv o bluză cu mâneci lungi pe care nu erau inscripţionate culorile, arătând în acest sens atât echipamentul jucătorului, cât şi partea tăiată de acesta.

Totuşi, Pique s-a declarat foarte dezamăgit de acest scandal şi pare decis să renunţe la naţională. „Eu am încercat doar să îmi fac treaba, ceea ce fac de mulţi ani. Încă o dată mi se pare că nu sunt binevenit şi trebuie să accept asta. Am obosit, am primit multe lovituri de-a lungul timpului. Am decis în urmă cu mai mult timp că Mondialul din Rusia va fi ultima mea competiţie pentru echipa naţională. Vreau să ajung acolo pentru că nu vreau să las echipa în mijlocul drumului, dar va fi ultimul meu turneu. Pot să spun că mi-am pierdut dorinţa de a evolua într-o echipa în care mulţi nu mă vor. Asta este, asta am decis. Am încercat să fac totul pentru a depăşi aceste atacuri, am încercat să suport cât pot de mult. Însă ajungi şi în momentul în care renunţi”, a declarat Pique.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.