115.000 doze de vaccin hexavalent, trimise în toată țara

Un număr de 115.000 doze de vaccin hexavalent se află în țară, în acest moment având loc procedura de recepție, a declarat marți, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu.

„Vaccinul hexavalent este în țară. În prezent, se face preluare de către Ministerul Sănătății și ulterior de către direcțiile de sănătate publică. Este vorba de 115.000 de doze, restul de 140.000 de doze urmând să sosească până pe 31 octombrie”, a precizat Popescu.

Potrivit acestuia, după ce DSP-urile vor intra în posesia dozelor, medicii de familie le vor putea ridica.

Vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor și se administrează împotriva tetanosului, tusei convulsive, difteriei, Haemophilus și poliomielitei, dar și hepatitei B.

Săptămâna trecută, într-o dezbatere, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, dr. Sandra Alexiu, membră a Grupului de vaccinologie, afirma că piața românească se confruntă cu un deficit de vaccinuri necesare copiilor sau adulților, printre acestea figurând vaccinul hexavalent, cel rujeolic sau vaccinul antitetanic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.