Armata SUA își vopsește avioanelor de luptă în culorile Rusiei

Share:

Fotograful canadian Christian Borys, care lucrează în Europa Centrală, a stârnit o adevărată furtună după ce a publicat fotografii cu avioane de luptă americane trimise să bombardeze Siaria, dar vopsite în culorile folosite de armata rusă.

„SUA vopseşte avioanele lor, F/A 18, pentru a semăna cu tipul de culoare al jet-urilor ruseşti care bombardează în Siria. Antrenament standard, dar totuşi interesant”, a fost postarea care a declanşat scandalul. Deşi fotograful a precizat că acestea ar putea fi astfel vopsite pentru a fi folosite în exerciții militare pentru a simula atacuri inamice, în mediul virtual au fost avansate fel de fel de teorii ale conspiraţiei.

Majoritatea teoriilor susţin că americanii se pregătesc să comită un atac aerian în Siria, pentru ca apoi să dea vina pe ruși. De asemenea, se merge şi pe teoria că avioanele vor fi folosite pentru ca a ataca și scufunda o navă americană, provocând astfel un conflict.

Folosirea de echipament militar care să se asemene perfect cu cel al inamicilor este o tehnică comună a armatei americane, dar și a altor țări, pentru exerciți. Numai că, aceste teorii vin în contextul în care Statele Unite și Rusia au ajuns la un blocaj privind rezolvarea crizei din Siria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.