Obama, critici la adresa republicanilor și a lui Trump

Share:

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a criticat marți seară pe republicani pentru că îi acordă în continuare sprijin lui Donald Trump în cursa prezidențială deși l-au condamnat pentru înregistrarea în care miliardarul se laudă că hărțuiește sexual femei, relatează mass-media americane, citate de DPA.

„Nu poți merge în ambele sensuri. Nu poți denunța în mod repetat ceea ce afirmă cineva și apoi să spui că îl sprijini în continuare pentru a fi cel mai puternic om de pe planetă”, a declarat Obama la un miting electoral în Carolina de Nord, potrivit ABC News.

Într-o înregistrare video din 2005 publicată vineri, candidatul republican la președinția Statelor Unite, Donald Trump, se laudă că a pipăit multe femei în zone intime. El și-a cerut apoi scuze și a spus că a fost mai curând vorba de o „discuție de vestiar”.

Acest scandal a adâncit ruptura din interiorul partidului său la mai puțin de o lună înaintea alegerilor, zeci de înalți responsabili republicani retrăgându-și sprijinul pentru Trump.

„Nu trebuie să fii soț sau tată ca atunci când auzi ceea ce am auzit cu doar câteva zile în urmă să spui că nu este bine. Trebuie să fii doar un om decent pentru a putea spune că nu este bine”, a adăugat Obama.

Și „dacă te enervează așa ceva, atunci spui că respectiva persoană nu este cea pe care o vrei să reprezinte Statele Unite ale Americii. Poți să faci ceva în legătură cu aceasta, Carolina de Nord!”, a insistat Obama, cerând mulțimii să voteze pentru candidatul democrat Hillary Clinton.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.