Gabriela Szabo intră în cursa pentru șefia COSR

Share:

Gabriela Szabo, fostă campioană mondială și olimpică de atletism, a anunțat miercuri că va candida la președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Anunţul a fost făcut pe pagina sa de Facebook. 

„Dragi prieteni, am decis să candidez la Președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român! Vă invit, astfel, pe toți, să fiți alături de echipa mea pe acest nou drum pe care COSR trebuie să și-l asume pentru a ne redefini aspirațiile și așteptările față de sportul românesc”, anunță fostul ministru al Tineretului și Sportului pe Facebook.

„Relansarea sportului de performanță și promovarea sportului de masă în România sunt obiectivele cu care eu mă înscriu în această competiție, pe care mi-am propus să o câștig pentru copiii și tinerii noștri. Știu ce înseamnă competiția, mi-am dedicat întreaga viață sportului, am făcut cunoscut numele țării mele în lume, m-am mândrit că sunt româncă și asta îmi doresc pentru noi toți. Voi readuce sportul românesc pe podiumurile internaționale”, a mai spus Szabo.

Gabriela Szabo, născută pe 14 noiembrie 1975 la Bistrița, este o atletă din România de talie mondială, actualmente retrasă din activitatea sportivă. A fost desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. A stabilit record mondial la 2.000 m, în 1998, și la 5.000 m, în 1999, la Dortmund.

„Succesul nostru depinde de o politică armonioasă de dezvoltare, bazată pe un echilibru între sportul de mare performanță, educație și încurajarea oamenilor de orice vârstă să se îndrepte către sport. Susținerea și ideile voastre sunt startul de care am nevoie. Vă invit să fiți alături de mine, dar nu în tribune, ci pe pistă”, precizează Gabriela Szabo.

După cum s-a anunțat, primul candidat înscris în alegerile pentru funcția de președinte al COSR a fost, tot miercuri, Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă.

Alegerile pentru funcția de președinte al COSR sunt programate pe 15 noiembrie. Candidații la diversele posturi din cadrul COSR pot să-și depună dosarele până luni, 17 octombrie, ora 18.00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.