Iohannis dă „undă verde” urmăririi penale a lui Oprea

0

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că va aproba cererea procurorului general Augustin Lazăr de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină.

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, de jurnalişti, cum va răspunde cererii procurorului general Augustin Lazăr de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea. „Cred că mă bănuiţi că rămân coerent cu propriile abordări. Voi da curs acestei cereri”, a declarat Klaus Iohannis, joi.

Președintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, cererea procurorului general Augustin Lazăr de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea. 

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea președintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină.

Potrivit unui comunicat al DNA, efectuarea urmăririi penale față de persoane care dețin sau au deținut calitatea de ministru, pentru fapte săvârșite în exercitarea mandatului, și care, la data sesizării, nu au și calitatea de deputat sau de senator este condiționată de obținerea unui aviz din partea președintelui României.

Gabriel Oprea și-a depus demisia, pe 26 septembrie, din funcția de senator. Înainte de aceasta, pe 19 septembrie, colegii din Senat au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a fostului ministru pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.