Ploile torențiale au făcut ravagii în România

0

Vremea rea din ultimele zile a făcut ravagii în ţara noastră. Mai multe zone au fost inundate din cauza ploilor torenţiale, iar vântul puternic a închis porturile din Constanţa şi a provocat pagube materiale după ce un copac s-a prăbuşit peste o maşină. În zona montană este iarnă veritabilă, ninsoare fiind viscolită.

Manevrele de navigație în acvatoriul porturilor maritime Midia-Năvodari, Constanța și tranzitul navelor fluviale prin Ecluza Agigea, au fost suspendate temporar de către autoritățile navale, în cursul nopții de miercuri, începând cu ora 23,20, din cauza vântului puternic.

La prima oră a dimineții, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizarea tip Cod Galben, pentru ziua de joi, valabilă până la ora 7,15, în județele Constanța și Tulcea, precizând că vor fi semnalate intensificări de vânt cu viteze ce vor depăși la rafală 55 km/h.

Vaslui: Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din locuințe

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru a evacua apa din două locuințe, una din Vaslui și una din Bârlad.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene, au fost inundate o locuință și o curte din municipiul Bârlad, unde s-a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, și demisolul unei locuințe din suburbia vasluiană Moara Grecilor, unde pompierii au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o motopompă transportabilă, echipajul fiind format dintr-un ofițer și patru subofițeri.

Reprezentanții ISU au apreciat felul în care serviciile de voluntari pentru situații de urgență au acționat în vederea limitării și înlăturării efectelor inundațiilor în municipiile Bârlad și Huși și comuna Banca, intervenind pentru evacuarea apei din curți, subsoluri precum și pentru îndepărtarea aluviunilor de pe căile de comunicații rutiere.

O localitate din Galaţi a fost evacuată din cauza ploilor torenţiale

Localitatea Pechea din judeţul Galaţi a fost evacuată, iar oamenii au fost salvaţi cu bărcile şi excavatoarele. De asemenea, în comuna Slobozia Conac, apa din casele oamenilor a depăşit un metru. A plouat cu 120 de litri pe metrul pătrat, cât pentru două luni şi jumătate. Autorităţile sunt în continuare în alertă.

În judeţ a fost activat codul roşu de urgenţă, iar prefectul a cerut ajutorul armatei. Toţi militarii au fost chemaţi să dea o mână de ajutor. În total, peste 500 de persoane au fost evacuate şi duse în locuri sigure.

Situaţie dramatică este şi într-o localitate din Buzău. 500 de oameni din satul Pleşi au rămas izolaţi după ce un pod a fost luat de ape.

Dezastru este şi într-o comună din Vrancea, unde 80 de gospodării au fost inundate.

Ninsoare abundentă în Pasul Prislop

În timp ce unele zone au fost măturate de puhoaie, în altele este iarnă veritabilă. A nins necontenit în Pasul Prislop, care uneşte Maramureşul cu Moldova. Zăpada cade acolo de mai bine de 24 de ore, iar stratul a ajuns la 30 de centimetri. Autorităţile au trimis echipaje de la deszăpezire, însă, chiar şi aşa, doar şoferii care au anvelope de iarnă şi lanţuri au putut să treacă. A nins puternic la munte şi în judeţul Suceava.

Un copac a căzut peste o maşină din cauza vântului puternic

Panică în judeţul Suceava, după ce un copac a căzut peste o maşină şi i-a spart parbrizul. Vântul a bătut cu putere, iar pomul s-a prăbuşit peste autoturismul parcat. Oamenii din zonă au sunat imediat la 112, iar pompierii au ajuns în scurt timp la faţa locului. Ei au ridicat copacul şi l-au tăiat în bucăţi. Din fericire, nu trecea nimeni pe stradă în momentul când pomul a căzut, aşa că nu au fost victime.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.