Cioloș numește un liberal, prefect al județului Galați

0

Dorin Otrocol a pierdut fotoliului de prefect al judeţului Galaţi, după ce premierul tehnocrat Dacian Cioloş a decis schimbarea sa din funcţie. Hotărârea Executivului a fost publicată în această dimineaţă în Monitorul Oficial nr. 812 din 14 octombrie.

Dorin Otrocol s-a aflat la cârma Prefecturii, graţie sprijinului PSD, din noiembrie 2013, înlocuindu-l pe Emanoil Cătălin Bocăneanu (susţinut de acelaşi partid), care a fost trimis după gratii de DNA.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 742/2016, publicată astăzi în Monitorul Oficial al României nr. 812, domnul Otrocol Dorin a fost eliberat din funcția de prefect al județului Galați, pe care o exercita cu caracter temporar, iar pentru eficientizarea activității Instituției Prefectului domnul Panaitescu Gabriel-Aurelian a fost numit prin mobilitate, prefect al județului Galați, prin Hotărârea Guvernului nr. 744/2016, publicată în același Monitor Oficial.

Locul lui Otrocol va fi luat de inspectorul guvernamental Gabriel Aurelian Panaitescu, care nu se află la prima experienţă în fruntea instituţiei. Acesta a mai fost prefect de Galaţi în perioada mai 2008 – februarie 2009, cu sprijinul PNL, după demisia lui Mihai Capră. Ulterior, Gabriel Panaitescu a deţinut funcţia de subprefect, în perioada 2012-2014, până la numirea lui Răzvan Daniel Olaru în această funcţie de către Guvernul Ponta, scrie viata-libera.

Ceremonia de învestire în funcţie a noului prefect se va desfăşura de la ora 10.00 în prezenţa secretarului de stat în MAI Irina Alexe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.