Lansări de carte la manifestările „Reșița în zece dimensiuni”

Share:

Fostul primar al municipiului Reșița, Liviu Spătaru, și-a lansat joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cartea „Ipostaze, staze, metastaze – Jurnal de galeră”, în cadrul amplei manifestări culturale „Reșița în zece dimensiuni”.

„Mai în glumă, mai în serios, spun că dacă nu am reușit să recidivez altfel, recidivez în scris. Într-adevăr, am promis că scoatem a doua carte, din punct de vedere al aparițiilor, dar din punctul meu de vedere, este prima, pentru că, în situația mea, valoarea cărților se calculează după durerea care este prezentă în ele, iar în cartea lansată acum, durerea este prezentă chiar mai mult decât ar fi trebuit. Este o carte despre libertate și non-libertate, despre justiție și injustiție sau, mai bine spus, despre imposibilitatea actului de justiție într-un stat polițienesc, dar acest lucru cred că îl veți descoperi dumneavoastră, cititorii, după lecturarea cărții. Spre nenorocul celor care ar căuta acolo o pantă pesimistă, vom găsi și foarte mult optimism și multă plăcere de a trăi și de a vedea viața în toate formele și în toate manifestările ei, de a ne bucura de viață, chiar dacă în belșugul acesta pe care ni-l prezintă întotdeauna ne aduce surprize mai plăcute sau mai neplăcute”, a declarat Liviu Spătaru.

Profesor univ. dr. ec. Liviu Spătaru, fost primar al Reșiței între anii 2004 — 2008, a primit, în martie 2014, o condamnare de trei ani de închisoare, pentru săvârșirea unor fapte de corupție.

„Cartea ce îi aparține fostului primar al Reșiței, Liviu Spătaru, este o experiență de viață, cu bunele și cu relele ei. Îl felicit pe domnul profesor Spătaru, pentru că are curajul de a vorbi. Poate că ceea ce i s-a întâmplat domniei sale ar putea fi o lecție pentru mulți alții”, a afirmat, pentru Agerpres, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reșița, Marian Apostol.

Tot joi seara a avut loc o proiecție cinematografică despre viața și opera lui Constantin Brâncuși, prezentată în cuvinte simple, de prozatorul, criticul de teatru, pictorul și ziaristul Matei Mircioane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.