Macovei, acuzată că nu și-a plătit datoriile din campanie

0

Sorin Avram, cunoscut jurnalist şi realizator video, o acuză pe Monica Macovei, şefa formaţiunii M10, că nu i-a plătit nici acum clipurile video de promovare în campania electorală din 2014, când fostul ministru al Justiţiei a candidat la Preşedinţie. Jurnalistul nu precizează suma cuvenită, însă arată că Monica Macovei a avut încasări în campanie şi, între timp, şi-a cumpărat un apartament.

Sorin Avram susţine că, deşi numai el a realizat circa 70 de materiale filmate pentru Monica Macovei, aceasta nu a raportat niciunul la Autoritatea Electorală Permanentă, aşa cumo obligă legea. Cât despre bani, jurnalistu afirmă că mai are de încasat, dar a fost amânat mereu de Monica Macovei, până când a aflat că a dispărut contractul dintre ei.

Toate acestea în condiţiile în care Monica Macovei a avut încasări până în ultima zi de campanie şi chiar şi după.

„La sfarsitul campaniei prezidentiale de acum doi ani, Monica Macovei a raportat la AEP un numar de 0 (zero) materiale video produse pentru ea in campanie. Numai eu am facut vreo 70 de bucati, dar au mai facut si altii. Legea o obliga sa raporteze toate materialele publicitare, pana la ultimul flyer.

Tot atunci mai avea sa-mi dea a doua transa din banii prevazuti in contract. Mi-a spus ca nu mai sunt bani, sa mai astept. In realitate, numai in ultimele doua zile de campanie si putin dupa, i-au intrat in cont aproape 17.000 de euro de la persoane fizice – celebrul crowdfunding. Suma exacta este de 73.028 lei.

Un an de zile mai apoi m-a tot dus cu vorba: ba ca mi-i da in rate, ba ca mi-i da la toamna. Am crezut-o, c-asa-i cand ai impresia ca lucrezi pentru oameni cinstiti. Dupa ce a trecut si mama toamnei, nu a mai recunoscut ca noi sa fi avut vreun contract. Aveam sa aflu ulterior ca acel contract fusese “exfiltrat” din documentele campaniei chiar in preajma alegerilor.

Si tot ulterior aveam sa aflu ca, in anul ala cand ma tot amana cu plata pe motiv ca nu are bani, Monica Macovei si-a cumparat o locuinta noua, pe strada Luca Stroici din Bucuresti.

O noua campanie electorala sta sa inceapa. Daca o s-o vedeti pe Monica Macovei agitand cu mana dreapta buzduganul anticoruptiei, uitati-va unde e mana ei stanga. S-ar putea sa fie prin buzunarele altora.

Asta este, spre deosebire de altii, despartirea mea de Monica Macovei nu a avut la baza principii si idei, ci o banala tzeapa”, a scris Sorin Avram pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.