Ministrul Sănătății promite rezolvarea problemei sângelui

0

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat joi că, până la sfârșitul mandatului său, va exista o strategie pentru problema sângelui în România.

„Problema sângelui în România este una foarte serioasă, pe care o tratăm la fel de serios. Avem o problemă legată de modul cum este colectat sângele. Cu siguranță (…) avem nevoie de mai mulți donatori. Pe de altă parte, știm de câteva probleme de personal, (…) apoi programul de lucru. (…) Dacă te duci după-amiaza mai târziu, chiar dacă vrei să donezi, nu mai poți să donezi pentru că nu mai ai unde. Încercăm să schimbăm lucrurile acestea și, până la sfârșitul mandatului, vom avea o strategie pentru problema sângelui în România. Și da, trebuie mai multe centre, și da, trebuie centre mobile pentru donații”, a afirmat Vlad Voiculescu, la sesiunea online „De vorbă cu Ministrul tău”, organizată de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, informează Agerpres.

Vlad Voiculescu a vorbit și despre alte probleme din sistemul sanitar, printre care plecarea medicilor din țară.

„Cred că este important ca oamenii buni și mai ales medicii să rămână în țară. Este foarte important pentru sistemul sanitar. Avem un deficit de medici”, a spus Vlad Voiculescu.

El a mai amintit că în luna noiembrie va fi prezentată strategia națională pentru resursa umană în sănătate. „O primă versiune a acesteia, o primă strategie pe care România o are pentru resursa umană în sănătate. Asta subliniază importanța pe care o acordăm acestui aspect. (…) Această strategie va cuprinde măsuri foarte concrete care vor avea un impact și asupra tinerilor profesioniști”, a explicat ministrul Sănătății.

Pe de altă parte, el a precizat că vineri va fi publicată metodologia pentru rezidențiat. „Apropo de problema rezidențiatului, ce ar fi important de spus este că metodologia pentru rezidențiat va fi publicată mâine pe site-ul ministerului, pe rezidentiat.ms.ro”, a susținut Vlad Voiculescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.