SOV, atacuri disperate din spatele gratiilor

Share:

Sorin Ovidiu Vîntu a lansat un atac de o duritate nemaiîntâlnită împotriva lui Traian Băsescu, Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, despre care afirmă că sunt îngroziţi de dosarele făcute de DNA şi din această cauză o atacă pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. 

Sorin Ovidiu Vîntu le-a făcut caracterizări foarte dure celor trei şi foloseşte cuvinte prea puţin măgulitoare la adresa lor. Pe Traian Băsescu îl numeşte prost, pe Victor Ponta îl face lacom şi mincinos, iar despre Sebastian Ghiţă spune că bea şi se droghează cu cocaină.

Este evidentă teroarea cumplită care-l bântuie pe individ în fiecare moment al existenței sale din ultimii doi ani. Supus unei tehnici de cezariană preluată de la canibali (se mănâncă femeia din jurul copilului), s-a trezit cu fratele în pușcărie, cu fiica și ginerele puși sub acuzare, cu amanta arestată și cu foarte mulți dintre locotenenții lui în diverse etape de cercetare și urmărire penală. Mai devreme sau mai târziu, pentru a-și ușura pedepsele, unii dintre ei vor începe să vorbească. Atunci se va vedea că din sutele de milioane de euro furați de cuplul Udrea-Cocoș, el nu s-a mulțumit doar cu un pupic gingaș, aplicat pe pleoapa ochiului stâng.

Prost, cum îl știm noi cei care l-au cunoscut ceva mai bine, Băsescu și-a făcut o strategie de apărare în conformitate strictă cu inteligența și caracterul lui: discreditarea. Toți cei care l-au slujit și care pot mărturisi s-au trezit cu tone de lături în cap, alcătuite din minciuni, insinuări grobiene și jumătăți de adevăruri, la fel ca prietenul lui întru simțire.

Convins fiind că va ajunge președinte, după ce l-a împins pas cu pas pe Antonescu să rupă U.S.L-ul, Ponta a început să acționeze ca o huidumă, fără a gândi la consecințele pe termen mediu sau lung ale acestor acțiuni. Jocul la două capete, minciuna perpetuă și lăcomia au definit perioada în care acesta a exercitat o parte importantă a puterii. Ca premier, dincolo de osanalele pe care unele mijloace mass-media încă i le mai ridică, individul a fost o catastrofă. Majorarea cheltuielilor și scăderea concomitentă a încasărilor au produs consecințe severe pe termen mediu și lung, prin micșorarea investițiilor până la un nivel nesemnificativ. Jaful masiv din banii publici făcut prin vehicule puse la dispoziție de Ghiță și acoliții lui, precum și libertatea totală dată lui Dragnea – pentru a-i închide gura, și de care acesta a profitat din plin – sunt doar câteva argumente care vin să-mi susțină afirmația în materie de guvernare internă.

Pe plan extern, prezența lui la Olimpiada de la Soci – într-un moment în care fricțiunile dintre SUA și Federația Rusă erau în plin proces de escaladare, încercarea deschiderii pieței românești chinezilor în momentul în care războiul comercial dintre China și Uniunea Europeană era în toi, servilismul afișat la Bruxelles când a acceptat necondiționat impunerile ocazionate de suspendare lui Băsescu, aduc alte argumente în favoarea etichetării guvernării Ponta drept catastrofală.

Ca presedințe de partid n-a avut niciun scrupul în a-i vinde partidul lui Băsescu, pe sub mână. Celebrul pact de coabitare, îndepărtarea player-ilor importanți în frunte cu A. Năstase și Ion Iliescu, externalizarea puterii partidului în favorea unui derbedeu care negocia în numele partidului funcțiile cele mai importante din stat cu metresa lui Băsescu, arată caracterul deficitar, lipsa de scrupule, lipsa de principii și o lipsă totală de viziune.

Exact ca și în cazul lui Băsescu, și el vede amenințarea din ce în ce mai concretă a zăbrelelor de la Rahova. Astfel, încearcă disperat o soluție, atacându-i la baionetă pe Iohannis și pe Kovesi: speră că atunci când furturile pe care le-a făcut împreună cu Ghiță ori când povestea cu vizita făcută în Kazakhstan împreună cu salariatul de sacrificiu al lui Ghiță (prin care acesta își face treburile mudare, Alex Iacobescu – ăla cu celebrul împrumut fictiv de 90 milioane euro) vor căpăta consistența unor dosare penale, el va putea țipa ca din gură de șarpe că este o victimă politică.

Cu toții am văzut în viață multe ticăloșii, cu toții am căzut pradă măcar o dată în viață unor specimene dezgustătoare, din pricina naivității, a neatenției sau a bunei credințe. Ceea ce a făcut zilele astea Sebastian Ghiță îl plasează sub ultima treaptă chiar și în zona acestor specimene. Faptul că a dezonorat public o femeie, indiferent cine sau ce este aceasta, prin prezentarea unor cadouri sau prin devoalarea adresei private de mail, justifică pe deplin titlul pe care l-am dat acestui pasaj. Spaima animalică pe care nu reușește nici alcoolul și nici drogurile s-o alunge, ni-l arată pe acest individ în lumina lui reală. La fel ca celelalte două căzături, el speră că va reuși să blocheze celelalte dosare care sunt în lucru la D.N.A. iar, dacă nu, măcar să poată comunica faptul că aceste dosare sunt fabricate din dorința de răzbunare a unei femei. Sunt convins că între cei doi au avut loc întâlnirile evocate de specimen dar mă îndoiesc serios că ele au depășit cadrul unor întâlniri semi-formale, făcute la sugestia unui Băsescu sau Ponta și imposibil de refuzat de către un salariat al statului. Așa cum v-am spus, împletirea unor jumătăți de adevăruri cu minciuni este una dintre specialitățile casei la acest triumvirat de ticăloși dar, în cazul lui Ghiță, cocaina și alcoolul l-au făcut să pună pe piață o porcărie care se poate demonta cu o singură întrebare: Dacă era prietena lui “apropiată”, ce-a apucat-o să-i facă o întreagă lizieră de dosare?”, a scris SOV pe blog.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.