Logo-ul Bucureștiului pentru Euro 2020

0

Logo-ul oraşului Bucureşti pentru Campionatul European din 2020 a fost lansat, sâmbătă, la Arena Naţională, Podul Basarab fiind element de legătură între gazdele competiţiei. Cu acest prilej, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări sâmbătă că municipalitatea va implementa toate măsurile solicitate de rigorile UEFA în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020.

La lansare au fost prezenţi primarul Capitalei, Gabriela Firea, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, selecţionerul Christoph Daum, Gabriela Szabo, George Cosac, Ionuţ Lupescu sau Davor Suker, membru în Comitetul Executiv al UEFA.

În cadrul evenimentului a fost prezentat un film despre istoria de 60 de ani a Campionatului European.

Bucureşti se adaugă celor 12 oraşe care vor găzdui turneul european. Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie şi, cu ocazia acestei ediţii istorice a turneului, Arena Naţională din Bucureşti va găzdui în iunie 2020 trei partide din grupe şi una din optimi.

Odată cu lansarea logo-ului oraşului gazdă Bucureşti, va fi expus sâmbătă, între orele 12.00 şi 20.00, în faţa Arenei Naţionale, totemul Euro 2020 reprezentând o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată şi înconjurată de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebrează bucuria fotbalului. Elementul de legătură este reprezentat de poduri celebre care conectează oraşele gazdă, scrie news.ro. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări sâmbătă că municipalitatea va implementa toate măsurile solicitate de rigorile UEFA în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020.

Edilul a reamintit că în cadrul Consiliului General al Municipiului București a fost adoptat Planul Urbanistic Zonal pentru Magistrala M6 care face legătura între Gara de Nord și aeroport, aceasta fiind una dintre condițiile impuse pentru organizarea campionatului european.

„Din acest moment, se pot realiza toate documentele pentru obținerea finanțării europene, iar acest obiectiv de investiții, care este în responsabilitatea Ministerului Transporturilor, să poată să fie îndeplinit, cu sprijinul PMB, pentru că vom fi atenți și receptivi ca toate avizele și autorizațiile de construire să fie acordate în cel mai scurt timp și fără birocrație. Această magistrală va avea 16 kilometri, 12 stații și va determina ca drumul dintre gară și aeroport să dureze doar 25 de minute”, a precizat ea.

Firea a adăugat că o altă responsabilitate este asigurarea unui transport public urban eficient și amintit că RATB a demarat licitația pentru achiziția a 500 de autobuze noi, dintre care 30% vor fi electrice.

„Suntem acum în procedură de primire în administrare a parcării din fața Ministerului Transporturilor — acolo e nevoie de o parcare mai dezvoltată, de mai mari dimensiuni — și în scurt timp demarăm acest proiect pentru construirea a încă unei parcări”, a adăugat edilul general.

În ceea ce privește construirea unei săli polivalente în Capitală, Firea a menționat că în scurt timp va fi semnat contractul de atribuire, adăugând că, în cazul în care vor exista noi contestații, centrul internațional de presă va fi găzduit de o construcție provizorie.

„Ne dorim de mulți ani să avem în București o sală polivalentă la nivel european. Au fost câteva contestații în instanță. În scurt timp vom fi în măsură să semnăm contractul de atribuire și de asemenea va începe proiectarea și execuția. Vă garantez — așa cum am transmis și reprezentanților UEFA — că în cazul în care vor fi de asemenea contestații, iar această procedura va fi îngreunată, am garantat și o fac încă o dată și subliniez că suntem pregătiți la PMB să demarăm o construcție provizorie, dar extrem de eficientă, pentru a putea să organizăm centrul internațional de presă”, a explicat ea.

Firea a vorbit și despre alte măsuri administrative, precum reabilitarea unor străzi importante sau asigurarea transportului către localitățile din preajma Bucureștiului.

„De asemenea, modernizarea zonei Centrului Vechi, acolo unde, cu siguranță, după competiții, se vor afla cei mai mulți turiști. Tot în acea perioadă vor avea loc foarte multe evenimente culturale, artistice, pentru că, de obicei, competițiile sunt dimineața sau în timpul zilei, poate chiar și seara — calendarul îl va prezenta UEFA — dar ne dorim ca sportul să se îmbine cu arta, cultura și de asemenea să facem o legătură între generații, domenii de activitate și între noi, românii, și între toți europenii și turiștii care se vor afla în Capitală”, a mai spus Gabriela Firea.


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.