USR respinge varianta unei alianțe cu PNL

0

USR ar putea susţine acelaşi guvern cu PNL, ceea ce nu înseamnă, însă, o alianţă, şi, totodată, ar putea susţine platforma lui Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Sibiu, Clotilde Armand.

Clotilde Armand, consilier local al Uniunii Salvaţi România la Sectorul 1 din București, a spus că USR va negocia „pe proiecte” şi nu a exclus posibilitatea ca USR să susţină acelaşi guvern cu PNL.

„Nu vom face nicio alianţă cu PNL. Faptul că putem să susţinem acelaşi guvern nu înseamnă că facem o alianţă. (…) Noi vom negocia pe un program, pe nişte proiecte. Dacă nu mai sunt susţinute, ne retragem”, a spus Clotilde Armand, potrivit Mediafax.

Întrebată dacă USR va susţine platforma lui Dacian Cioloş, Clotilde Armand a spus că mai întâi trebuie „descoperită”. „El (premierul – n.r.) ar vrea ca noi să susţinem această platformă, dar mai întâi trebuie să o descoperim. Nu o cunoaştem. Dacă este conformă principiilor noastre şi respectă direcţia în care credem, bineînţeles că o vom susţine”, a mai spus Clotilde Armand.

În ceea ce o priveşte, Clotilde Armand a spus că, cel mai probabil, nu va candida pentru un mandat de deputat sau de senator. „Cel mai probabil, eu nu o să candidez. Eu am vrut să fiu primar al sectorului 1 şi în continuare vreau acelaşi lucru. Nu am luat decizia definitivă pentru că nu îmi aparţine în totalitate. Sunt aici pentru a ajuta. Sunt şi alţii care ştiu cum pot eu ajuta mai bine. Opinia mea personală este că dacă am vrut să fiu primar – şi cred că o să fiu primar după 4 ani – între aceste două date nu e necesar să fiu deputat sau senator, ci să mă pregătesc şi mai bine ca să fiu un primar mai bun”, a declarat Clotilde Armand.

Cel puțin trei miniștri și secretari de stat din actualul Guvern vor candida la alegerile parlamentare pe listele Uniunii Salvați România, a anunțat, sâmbătă, Clotilde Armand. „Nu pot să vă spun (n.r.- câți miniștri și secretari de stat din Guvernul Cioloș vor candida pentru USR), vor fi mai multe persoane. Miniștri, secretari de stat vor fi, probabil, cel puțin trei. Avem deja unul sigur, care și-a dat demisia, domnul Manuel Costescu, care este din Sibiu”, a declarat Clotilde Armand.

Clotilde Armand s-a întâlnit sâmbătă cu membrii și simpatizanții USR, într-o librărie din municipiul Sibiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.