Disponibilizări la Romaero

0

Compania Romaero, specializată în fabricarea şi întreţinerea avioanelor, va concedia până la 150 de angajaţi, pentru a reduce cheltuielile, în vederea redresării financiare, potrivit unor documente publicate pe site-ul companiei. Surse din cadrul Ministerul Economiei au declarat pentru News.ro că este luată în calcul inclusiv o „reformă” la nivelul conducerii executive.

Compania Romaero are, în prezent, 842 de salariaţi. Concedierile erau iniţial programate să înceapă încă din luna iulie, însă au întârziat penrtru că Hotărârea de Guvern, obligatorie în acest caz, încă nu a fost aprobată.

”În prezent, conducerea companiei lucrează la lista nominală cu angajaţii vizaţi. Actul normativ respectiv, care permite demararea concedierilor colective, ar putea intra în Guvern săptămâna aceasta”, au declarat pentru News.ro surse din cadrul Ministerul Economiei.

Potrivit planului de disponibilizare publicat pe site-ul companiei în urmă cu câteva luni, se arată că disponibilizările colective vor fi efectuate cu plata unor compensaţii cu bani de la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru o perioadă de maximum doi ani, care ar putea costa statul 5,65 milioane lei.

Conform planului de disponibilizare propus de companie, 85% ar trebui să fie salariaţi din categoriile de personal TESA, conducere şi muncitori indirect productivi, în timp ce listele de concedieri vor cuprinde puţini muncitorii direct productivi.

Persoanele concediate vor beneficia de indemnizaţie de şomaj şi de un venit lunar de completare, care se acordă în funcţie de vechimea în muncă.

În urma disponibilizărilor, compania estimează o reducere a cheltuielilor cu personalul cu circa 18%.

Romaero a avut anul trecut pierderi de 34 milioane lei, la o cifră de afaceri de 53,8 milioane lei. Datoriile companiei au ajuns la sfârşitul anului trecut la circa 300 milioane lei, cu 45 milioane lei peste nivelul din 2014. Pierderile continuă şi în acest an.

”Pentru 2016 compania estimase că va obţine profit, dar estimările sale au fost invalidate de execuţia bugetară defectuoasă constatată prin bilanţul anului 2015 depus în vara acestui an”, a spus o sursă avizată, pentru News.ro.

Potrivit acestora, compania încearcă să încheie 2016 cu o pierdere de circa 30 milioane lei şi să înregistreze rezultate pozitive abia în 2017-2018.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.