Câștigătorii concursului „cel mai bun pădurar” ediția 2016

0

Cristian Hrehorciuc, reprezentant al Direcției Silvice Suceava, a obținut premiul întâi la concursul “CEL MAI BUN PĂDURAR”, ediția 2016, organizat, la Vatra Dornei, de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Suceava. Pe locul secund s-a clasat Cătălin Chirilă, reprezentant al Direcției Silvice Galați, iar locul al treilea a fost ocupat de Adrian Sârghie, de la Direcția Silvică Neamț.

La competiția din acest an au participat 45 de concurenți, câștigători ai fazelor județene pe cele 41 de Direcții Silvice, un reprezentant al I.N.C.S.D.S. ”Marin Drăcea” și trei colegi silvicultori ai Agenției ”MOLDSILVA” din Republica Moldova, informează Biroul de presă al RNP-Romsilva.

Colegii noștri au susținut, timp de trei zile, în perioada 12 – 14 octombrie, probe scrise și probe practice, precum introducerea datelor în aplicația SUMAL, care monitorizează traseul masei lemnoase, cubarea și sortarea buștenilor în teren, în raza Ocolului Silvic Dorna Cândrenilor, recunoașterea speciilor forestiere, a speciilor de vânat și a dăunătorilor, sau cea rezolvare a unei situații practice privind paza și integritatea fondului forestier.

Concursul ”CEL MAI BUN PĂDURAR” este organizat anual de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în mai multe etape, de la faza pe ocoale și direcții silvice, până la finala națională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.