PNL și USR îl vor premier pe Cioloș (și) după alegeri

0

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, duminică seară, că atât partidul pe care îl conduce, cât şi USR vor susţine propunerea Dacian Cioloş premier după alegerile parlamentare din decembrie, iar platforma anunţată de acesta ea o vede ca pe startul unei campanii cu Dacian Cioloş prim-ministru.

„Dacian Cioloş va fi numitor comun al unei formule pe care eu o consider esenţială în acest moment în România pentru schimbarea de care avem nevoie. Şi noi, şi USR vom susţine propunerea de prim-ministru Dacian Cioloş şi cumva platforma aceasta e startul unei campanii cu Dacian Cioloş prim-ministru. Aşa o văd eu, rămâne să mă contrazică Dacian Cioloş dacă nu e aşa”, a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a spus că, de partea cealaltă, PSD defilează cu Liviu Dragnea prim-ministru.

Gorghiu a vorbit şi despre performanţele actualului Cabinet: „Acest guvern a avut şi lucruri bune, a avut şi stângăcii, însă susţinerea noastră a fost constantă pentru Dacian Cioloş”.

Întrebată dacă are încredere în Dacian Cioloş, Alina Gorghiu a răspuns conform news.ro: „Încredere e puţin spus, îmi asum acest parteneriat dacă şi domnul Dacian Cioloş îşi va dori”.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că în perioada următoare va veni cu o „platformă” de principii şi valori care ar putea fi continuate după alegeri, pe care o va propune public, iar apoi ar putea să o discute cu partide precum PNL şi USR, dar nu a oferit un răspuns clar dacă doreşte sau nu să rămână premier după alegeri.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică seară, la România TV, că PNL a trimis Primăriei Bucureşti o solicitare pentru a autoriza organizarea unui miting în Piața Victoriei, sâmbăta viitoare, pentru susținerea Guvernului tehnocrat, acţiune la care sunt aşteptate aproximativ 50.000 de persoane.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.