Bază aeromedicală SMURD, la Constanța

0

Secretarul de stat pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a participat luni, la Constanța, la deschiderea operațională a unei baze aeromedicale SMURD, amplasată pe un teren pus la dispoziție de Direcția Județeană de Sănătate Publică pentru construirea în zonă a viitorului Spital Regional de Urgență.

Raed Arafat a declarat în cadrul festivității că investiția pentru construirea bazei, prevăzută cu heliport operabil 24 de ore și hangar pentru elicopter, cu dotările aferente, inclusiv camere de odihnă și pregătirea misiunilor pentru piloți și echipajul de urgență medicală, însumează 950.000 de euro, din care 700. 000 de euro au constituit sponsorizări din partea unor companii petroliere, iar restul bugetului a fost asigurat de Fundația pentru SMURD. De asemenea, costul lucrărilor de racordare la utilitățile de apă și canalizare a fost susținut de operatorul regional S. C. RAJA S. A, informează Agerpres.

„Proiectul de construcție a platformei de aterizare a elicopterului SMURD, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, este o inițiativă importantă pentru dezvoltarea activității aeromedicale în județul Constanța și Regiunea de sud-est a României. Această oportunitate va susține și ne va permite îndeplinirea în cele mai bune condiții a misiunilor desfășurate de echipajele SMURD Constanța și va sprijini, în final, sistemul integrat de asistență medicală de urgență. Pe aceasta cale, adresez sincere mulțumiri partenerilor noștri, companiile ExxonMobil și OMV Petrom, care s-au alăturat acestui demers ambițios”, a declarat Arafat, președintele Fundației pentru SMURD.

Secretarul de stat a mai menționat că terenul pe care a fost construit heliportul a fost pus la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică Constanța, iar baza aeromedicală va rămâne în administrarea Ministerului Sănătății, având, conform legii, ca operator medical desemnat, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța — instituție care va suporta cheltuielile de funcționare, și ca operator aerian desemnat, Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.