„Carmen – Rock Version”, în decembrie la București

0

Spectacolul „Carmen – Rock Version”, o reinterpretare în stil rock a celebrei opere de Bizet, va fi prezentat pe 14 decembrie la Sala Palatului din Capitală, designerul Cătălin Botezatu creând aproximativ 100 de costume pentru show.

Opera celui mai cunoscut compozitor francez al perioadei romantice, Georges Bizet, este adaptată și reorchestrată de compozitorul și dirijorul Marius Hristescu și de Concertino Accordion Band și va fi interpretată de acest ansamblu alături de Corul și Baletul Operei Române Craiova și de o distribuție internațională, informează Agerpres.

„Carmen — Rock Version” are la bază un concept original gândit de Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, care semnează regia artistică a spectacolului.

El a vorbit luni seara, într-o conferință de presă, alături de o parte din artiștii din echipa spectacolului, despre ce l-a inspirat să adapteze celebra operă: un show al trupei Concertino, la Craiova, în prima jumătate a acestui an.

„Ei au cântat atunci din opera ‘Carmen’ și m-am gândit că această operă poate fi montată integral în acest stil rock”, a povestit Zamfir.

Rolurile Carmen și Escamillo sunt interpretate de Ljubica Vranes, respectiv Ștefan Ignat.

Potrivit lui Zamfir, Escamillo este singurul personaj care și-a păstrat look-ul clasic și nu a suferit o transformare rock.
„În conceptul acestui spectacol, Escamillo nu a putut să fie transformat în rocker”, a adăugat regizorul.

El a completat că, în varianta rock, dansul castanietelor din clasica operă devine „dansul pistoalelor”.

Eugen Negruță, de la trupa Concertino, a precizat că, muzical, partitura clasică a fost respectată. „Nicio notă scrisă de Bizet nu a fost schimbată”, a punctat el.

La rândul său, designerul Cătălin Botezatu a mărturisit că una dintre provocările cele mai mari în crearea costumelor a fost faptul că acestea trebuie să le dea libertate de mișcare interpreților.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.