Amenzi-record, date de Direcția de Antifraudă din ANAF

0

Direcția antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a încasat în acest an cu 30% mai multe amenzi decât anul trecut, a declarat, marți, președintele instituției, Dragoș Doroș, într-o conferință de specialitate.

„Direcția de antifraudă care a început cu surle și trâmbițe și cu neplăceri anul acesta, comparativ cu perioada similară a anului trecut a efectuat cu 3% mai multe controale și a încasat cu 30% mai multe amenzi”, a spus Doroș, potrivit Agerpres.

El a precizat că în divizia de mari contribuabili din ANAF sunt circa 1.500 de contributori, iar împreună cu cei 22.000 — 24.000 de contribuabili mijlocii aduc undeva în jur de 60-70% din veniturile la bugetul statului.

„În momentul acesta avem în divizia de mari contribuabili cam 1.500 de contributori și e centralizat, e la București. Avem 22.000 — 24.000 de contribuabili mijlocii care din februarie sunt centralizați din 42 de birouri județene în 8 birouri regionale. Pentru acești contribuabili mari și mijlocii, care împreună aduc undeva în jur de 60-70% din veniturile la bugetul statului, avem o administrare specială. Prin aceste departamente ANAF vrea să crească dialogul. Scopul este ca într-un timp cât mai scurt, cam la anul pe vremea asta, fiecare contribuabil mijlociu sau mare pe care îl întrebăm să poată să ne spună că are un canal direct de comunicare cu direcțiile de administrare de care aparține. Programarea bugetară ne cere și nouă să avem acest tip de dialog”, a subliniat șeful Fiscului.

Potrivit sursei citate, performanța de a merge în controale și de a constata sume suplimentare mari este în același timp „o contraperformanță” în ceea ce privește administrarea taxelor corecte și la timp.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.