Monument, ridicat în memoria victimelor din Colectiv

La aproape un an de la tragedia din Club Colectiv, în urma căreia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite, amintirea victimelor a rămas încă vie în sufletele rudelor, prietenilor şi altor cunoscuţi. Pe 30 octombrie 2016, în Piaţa Bucur urmează să fie inaugurat un monument în memoria victimelor din Colectiv, monument pe care vor fi gravate numele tuturor celor care au murit acolo. 

La un an de la tragedia din Club #Colectiv, Asociaţia Colectiv GTG 3010, constituită de rudele victimelor incendiului din club, a reuşit să obţină toate avizele şi autorizaţiile necesare de la instituţiile abilitate pentru ridicarea unui monument în memoria celor care au murit acolo.

Monumentul ar urma să fie inaugurat chiar pe data de 30 octombrie 2016, când va fi organizată şi o slujbă de pomenire pentru cei 64 de decedaţi, a declarat pentru RomaniaTV.net Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 ( o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, non-profit, constituită din rude şi prieteni ale victimelor din Club #Colectiv).

Asociaţia a primit o sponsorizare de la Consiliul Local Sector 4 în sumă de 220.000 lei pentru ridicarea monumentului construit în memoria victimelor din Club #Colectiv. Hotărârea privind alocarea banilor poate fi consultată aici. 

„Este un monument pe care dorim să-l construim pentru toate victimele. Am încercat să îl amenajăm din fonduri proprii dar nu am reuşit în totalitate, aşa că am primit o sponsorizare de la primărie. Monumentul va fi amplasat doar provizoriu în parcul din Piaţa Bucur, fundaţia exactă urmând să fie făcută în primăvara viitoare chiar în mijlocul parcului din faţa clubului”, a declarat preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu.

Conform sursei citate, soclul pe care va fi amplasat monumentul va ajunge vineri, după ce vor fi gravate numele tuturor celor 64 de victime ale incendiului din Club #Colectiv. Iancu a dorit să nu ofere mai multe detalii despre cum va arăta monumentul, spunând că acesta va putea fi văzut pe data de 30 octombrie.

Amenajarea unui alt monument comemorativ pentru victimele din #Colectiv a stârnit un scandal mare în primăvară când s-a vehiculat că acesta ar fi amenajat în zona de grătare a Parcului Lumea Copiilor, inclusiv prin plantarea a 64 de cireşi japonezi.

Amenajarea peisagistică din parcul Lumea Copiilor a fost sistată după mai multe nereguli descoperite de corpul de control al primarului Sectorului 4, printre care atât atribuirea defectuoasă a contractului, cât şi lipsa autorizaţiei de construcţie. În aprilie, Direcția Administrare Parcuri și Zone de Agrement Sector 4 a fost amendată de Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4, iar lucrările la Memorialul #Colectiv au fost sistate, iar contractul cu firma de construcţii a fost reziliat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.