Udrea sare în apărarea BOR

0

Elena Udrea consideră că „sistemul securist” din România a lansat un atac de discreditare a Bisericii Ortodoxe Române, aşa cum s-a întâmplat pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Semnele care indică procesul de distrugere a Bisericii, identificate de Udrea, sunt: declaraţiile lui Klaus Iohannis privind modificarea Constituţiei în logica anti-Biserică şi anti-familie, manifestaţiile anti-BOR şi aducerea ÎPS Teodosie la DNA.

„Fara Securitate si securisti putem trai, fara credinta si Biserica, nu! Sistemul securist instalat în România a lansat un atac de discreditare a Bisericii Ortodoxe Române. Practic se reia, cu mijloace perfide de data aceasta, (manipulare prin instrumente democratice cum ar fi presa sau actiuni ale justitiei) procesul de distrugere a Bisericii petrecut in vremea lui Ceausescu si a Securitatii lui, relatează Romaniatv.net.

Vazand declaraţiile lui Iohannis privind modificarea Constituţiei în logica anti-Biserică şi anti-familie, declaraţiile şocante făcute de reprezentanţii USR, manifestaţiile anti-BOR din ultima perioada ( cea mai puternica fiind in timpul protestelor de dupa Collective) sau chiar publicitatea facuta anchetei DNA împotriva ÎPS Teodosie, mi se pare evident ca se doreşte distrugerea BOR, pentru că aceasta reprezintă una dintre ultimele stavile împotriva acaparării totale a Puterii de către Sistem în România, prin credibilitatea pe care o are in randul romanilor. Atacul la Biserica este un atac la credinta”, a scris Elena Udrea, pe Facebook.

Udrea consideră că Biserica Ortodoxă Română trebuie să rămână „un bastion al democraţiei şi al moralei”. „Nu contest faptul ca unii slujitori ai ei fac greseli nedemne de rolul pe care il au. Dar nu distrugi Biserica pentru ca sunt preoti sau prelati care se comporta omeneste!!! Cred ca astazi salvarea Romaniei poate veni din credinta crestina a poporului, care sa ne indemne la bine, toleranta, iubire, caritate, solidaritate si nu din raul, ura, frica, egoismul, marsavia sadite de slujitorii Sistemului.  In loc de a o desfiinta, cred ca avem nevoie sa o implicam institutional in reconstruirea societatii. De aceea sustin ferm legiferarea unui parteneriat concret, functional, practic intre Biserica si stat, in folosul oamenilor”, a mai scris Elena Udrea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.