Alertă de tuberculoză la o grădiniță din Calafat

Alertă la o gradiniţă din Calafat. O îngrijitoare a fost diagnosticată cu tuberculoză. Acum toată lumea care a intrat în contact cu femeia, în special copiii, sunt testaţi. Reprezentanții grădiniței au declarat că imediat după ce au aflat despre boala îngrijitoarei că au început o anchetă epidemiologică.

Toate încaperile au fost dezinfectate şi aerisite. Personalul grădiniţei a făcut radiografii, iar mai mult de jumăte dintre copii au fost deja testaţi. Urmează ca şi ceilalţi să fie evaluaţi medical.

Vorbim despre peste 100 de copii, care învaţă, mănâncă şi dorm aici. Grav este că, până să afle că are TBC, îngrijitoarea se ocupă de cei mici, în fiecare zi: îi schimbă, îi pregătea pentru somn.

În plus, ajuta şi la pregătirea mesei, pentru că la bucătărie sunt doar doi bucătari. Ancheta este supervizată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Dolj. Tuberculoza este o maladie infecţioasă periculoasă, care, se transmite pe calea aerului.

Cel mai mare risc de contaminare este în încăperi închise, umede şi neaerisite. A fi infectat nu înseamnă a fi bolnav.

Aproximativ o treime din populaţia lumii este infectată cu tuberculoză. Conform statisticilor, în 2011, circa 500 de mii de copii din întreaga lume, s-au îmbolnăvit de tuberculoză. Peste 60 de mii au murit din cauza bolii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.