Totul despre Tezele Codului Patrimoniului Cultural

0

Ministerul Culturii supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Tezelor Codului Patrimoniului Cultural, anunță luni ministrul Corina Șuteu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„În conformitate cu dispozițiile alin. (4) al art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Culturii, bd. Unirii, nr. 22, sector 3, București, la nr. fax 021/222.85.43 sau la adresa de e-mail: codul.patrimoniului@cultura.ro, până la data de 31.10.2016. Menționăm că toate propunerile și observațiile primite vor fi centralizate și publicate, împreună cu punctul de vedere asupra oportunității lor, la data de 1 noiembrie 2016. Vă mulțumim pentru contribuții și vă asigurăm că toate vor fi analizate și luate în considerare, în vederea finalizării actului normativ”, se arată în postare.

Potrivit Ministerului Culturii, „patrimoniul cultural este o resursă esențială pentru identitatea României și pentru dezvoltarea unei societăți prospere bazată pe incluziune socială și participativitate”.

„Este timpul pentru o gestionare modernă a acestei resurse strategice, care să adauge comunității plus valoare economică, socială și culturală. Instrumentele necesare acestei gestionări moderne se vor regăsi în Codul Patrimoniului Cultural”, mai precizează ministerul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.