Casele de ajutor reciproc rezistă pe piața financiară!
Casele de ajutor reciproc, un sistem unic în lume, rezistă pe o piaţă financiară extrem de bogată. După Revoluţie, în România au apărut multe bănci şi o varietate de instituţii financiar nebancare. CAR au reuşit să se menţină. Ba mai mult, niciuna nu şi-a închis uşile în cei aproximativ 150 de ani de activitate. Secretul din spatele succesului Caselor de Ajutor Reciproc: principiile lor sunt neschimbate.
Casele de Ajutor Reciproc sunt pe locul al doilea în preferinţele celor care se împrumută. CAR-urile au cea mai mică dobândă în comparaţie cu băncile comerciale sau instituţiile finaciar-nebancare.
Timpul şi schimbările sociale au impus modificări în activitatea CAR-urilor, dar principiile au rămas la fel. Dacă până acum membrii se împrumutau pentru a avea bani de mâncare, ponderea s-a mutat spre serviciile medicale.
Tinerii încep să aibă educaţie financiară şi din ce în ce mai mulţi se îndreaptă către astfel de instituţii. Vor bani pentru construcţia unei case, montarea de centrale de apartament sau plata în avans a restaurantului pentru nuntă.