Lista doctorilor în drept de la Academia de Poliție, de după 1995!

Academia Naţională de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a făcut publică, luni, lista celor 623 de persoane care şi-au obţinut titluri academice de doctori în Drept, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, la Şcoala Doctorală a instituţiei, între 1995-2016.

Lista celor 623 de doctoranzi a fost publicată pe site-ul Academiei Naţionale de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Printre deţinătorii titlurilor de doctor află oameni politici, oameni de afaceri, angajaţi din poliţie ori justiţie, care au lucrări confirmate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de la înfiinţarea Şcolii Doctorale până în prezent. Lista este împărţită pe două domenii – Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi Drept.

Potrivit datelor, de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au ieşit 345 de doctori în drept.

Potrivit Mediafax, printre cei care au obţinut titlul de doctor în drept, la Academie, se află şi Mihai Şova, fost secretar general adjunct al Ministerului de Interne în mandatul lui Gabriel Oprea. Este una dintre cele patru persoane care au obţinut acest titlu în cursul anului 2016. Şova este cercetat de DNA, încă din 2015, după ce ar fi fotocopiat documente cu informaţii nepublice şi ar fi luat documente din dosare ale DNA.

Pentru domeniul Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, într-un timp mult mai scurt, începând cu anul 2004, au fost date 278 de titluri de doctor. În 2004, patru persoane şi-au obţinut doctoratul în acest domeniu iar în 2005, doar două. În 2010 şi 2011, Academia a scos câte 31 de doctori în ordine publică, 34 în 2013 şi 42 în 2015. De la începutul acestui an, 12 absolvenţi ai şcolii doctorale au devenit doctori.

Printre cei care şi-au obţinut titluri academice în acest domeniu sunt: actualul şef al Inspectoratului General pentru Imigrări, Vasile Viorel, în anul 2012, cu lucrarea ” Instigarea crimelor şi criminalilor în serie”, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), Cătălin Ţone, în 2011 cu „Livrarea supravegheată-metodă specială în activitatea de combatere a traficului de droguri”, Constantin Bolboşanu, fost şef în cadrul DCCO, cercetat pentru o presupusă mită de 110.000 de euro, Remus Şpan, fost şef al „Doi şi-un sfert”, fostul procuror Marcel Sâmpetru şi omul de afaceri Adrian Petrache, cu lucrarea „România în contextul conceptului de siguranţă naţională şi securitate internaţională”, al cărui îndumător a fost Gabriel Oprea.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica este doctor încă din anul 2010, cu lucrarea „Spălarea banilor, mijloc de reinserţie a fondurilor financiare ilicite în circuitul comercial legal „, obţinută sub coordonarea chestorului Florin Sandu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.