Două nume, vehiculate în PSD pentru funcția de premier

Share:

Calcule de ultimă oră în PSD. După anunţul liberalilor legat de susţinera lui Cioloş pentru funcţia de premier, social-democraţii pregătesc două variante pentru luptă. Liviu Dragnea rămâne deocamdată prima opţiune ca viitor şef la Palatul Victoria. Varianta de rezervă vehiculată este Sorin Moisa, europarlamentar şi fost consilier al lui Dacian Cioloş.

PSD stă foarte bine în toate sondajele publicate în ultima perioadă, inclusiv în cele comandate de PNL și USR. Alături de ALDE și, eventual, alte partide, social-democrații par siguri că se vor instala la guvernare după alegerile parlamentare. Cu toate acestea, Liviu Dragnea refuză să vorbească despre propunerea PSD pentru funcția de premier, informează Romaniatv.net.

Oamenii din jurul președintelui PSD îl văd pe Dragnea în funcția de premier și spun că acesta nu este străin de asemenea ambiții. Totuși, președintele Iohannis a anunțat clar că nu va desemna un premier cu probleme penale, iar Liviu Dragnea are o condamnare definitivă și este trimis în judecată de DNA într-un al doilea dosar. În aceste condiții, social-democrații au o altă variantă pentru funcția de prim-ministru, potrivit unor surse politice.

PSD ar putea să-și aducă premier de la Bruxelles, precizează surse politice pentru stiripesurse.ro. Numele luat în calcul este cel al europarlamentarului Sorin Moisă. Prieten cu Liviu Dragnea, Moisă este fostul director de cabinet adjunct al comisarului Dacian Cioloș. În opinia social-democraților, europarlamentarul ar fi o variantă imposibil de refuzat de către președintele Iohannis.

Potrivit propriului CV, Sorin Moisă este economist, doctorand în Relații Internaționale la Universitatea Oxford din Marea Britanie. A ocupat, din februarie 2010, funcția de Director de Cabinet adjunct al Comisarului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş. Are o experiență importantă în mediul politic instituțional european la nivel înalt (Comisia Europeană, Consiliul de miniștri, Parlamentul European). Potrivit CV-ului, a contribuit direct la apropierea Moldovei de Uniunea Europeană, la liberalizarea pieței UE a vinurilor pentru Republica Moldova, precum şi la integrarea economiei Republicii Moldova cu economia europeană. A elaborat, împreună cu partenerii de lucru, un proiect pentru relansarea pomiculturii din România, finanțat prin fondul de dezvoltare rurală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.