Les Films de Cannes a Bucarest, deschis de Mungiu

0

Regizorul ieșean Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului Les Films de Cannes a Bucarest, unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din Capitală, va deschide oficial prima ediție a evenimentului pilot Les Films de Cannes a Iași.

Potrivit unui comunicat remis presei, evenimentul se va desfășura pe 28 și 29 octombrie, la Ateneul Tătărași din Iași, informează Agerpres.

„Cristian Mungiu se va întâlni cu publicul vineri, la ora 16,30, la proiecția comediei ‘Toni Erdmann’ (r. Maren Ade), favorita presei internaționale la Cannes și propunerea Germaniei la Oscar. I se vor alătura pe scenă criticul de film Irina Margareta Nistor, care va introduce filmele din program, și jurnalistul Andrei Giurgia. De asemenea, regizorul va participa și la proiecția ‘Bacalaureat’ de sâmbătă, ora 12,30, film care-i poartă semnătura regizorală și care a câștigat Premiul pentru regie (ex-aequo) la Cannes”, se menționează în comunicatul de presă.

Potrivit documentului, ieșenii vor avea ocazia să petreacă week-end-ul într-o atmosferă specială, cu o selecție de filme mult-așteptate din competiția oficială de la Cannes 2016. Vor rula în premieră în Iași și „I, Daniel Blake” (r. Ken Loach), filmul laureat cu Palme d’Or, Juste la fin du monde, în regia lui Xavier Dolan, distins cu Marele Premiu și Premiul Juriului Ecumenic, „Julieta”, cel mai nou film marca Pedro Almodóvar, propunerea Spaniei la Oscar, „The Salesman” (r. Asghar Farhadi), singurul film din competiția oficială de la Cannes distins cu două trofee: Premiul pentru scenariu și Premiul pentru interpretare masculină, „The Neon Demon” (r. Nicolas Winding Refn), cu Elle Fanning.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.