Primii jurnaliști voluntari ai Agerpres

0

Studenți ai Facultății de Comunicare și Relații Internaționale de la Universitatea „Danubius” din Galați au primit joi legitimațiile de presă prin care au devenit voluntari ai Agenției Naționale de Presă AGERPRES, în cadrul proiectului „ReStart – pentru un jurnalism de calitate”.

„ReStart” este un proiect lansat de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, AGERPRES fiind partener media.

„AGERPRES își continuă misiunea de informare publică la cel mai înalt nivel profesional și continuă să sprijine mass-media din România într-un context dificil, pe care îl traversăm cu toții. Cel mai bine ar fi să îl depășim împreună cu bine. Pentru noi este foarte important ca Agenția Națională de Presă să fie un organism viu, deschis către viitor, iar viitorul sunt tinerii. Astfel, le urez bun venit primilor tineri jurnaliști voluntari ai AGERPRES”, a declarat directorul Agenției Naționale de Presă, Alexandru Giboi.

El a spus că agenția va continua proiectele în care sunt implicați tinerii. „Mă bucur că tinerii își văd viitorul alături de noi. Cred că și eu și ei vedem în Agenție cel mai bun început pe care îl pot avea în meseria de jurnalist, o meserie frumoasă și foarte importantă pentru societate. Vom continua cu noi proiecte importante, care aduc plusvaloare atât jurnalismului, cât și societății românești”, a adăugat Giboi.

În cadrul evenimentului, Cristi Godinac, președintele Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, a afirmat: „Îi felicit pe viitorii ‘Doctor Honoris Causa’ care vor primi legitimațiile ReStart. Avem nevoie de presă de calitate, adevărată, nu cancan, ceea ce înseamnă adevăr, curaj, libertate de exprimare. Diferența dintre un jurnalist și un publicist este mare. Mass-media românească este o junglă. Aportul nostru, MediaSind și AGERPRES, constă în faptul că veți fi întâmpinați de cei mai buni profesioniști pentru a face materiale de calitate (articole de presă, fotografii, filme etc.), iar pe data de 3 mai, Ziua Internațională a Libertății de Exprimare, cele mai bune producții vor fi premiate și publicate pe site-urile AGERPRES și ale partenerilor săi”.

De asemenea, Marilena Gheorghiță, redactor-șef adjunct al Redacției Video AGERPRES, le-a vorbit studenților despre jurnalismul ca pasiune, nu ca o simplă profesie. „Jurnalismul este mai mult decât o profesie. Este o pasiune care vă va încărca cu multă energie și emoție. În orice discuție cu cei dragi veți găsi un subiect pentru o știre, căci asta face jurnalismul din voi! Sunteți norocoși! Din momentul în care veți păși în instituțiile de presă veți putea face diferența între valoare și nonvaloare. Să nu vă fie teamă să adresați întrebări. Singura întrebare proastă este cea care nu a fost adresată”, a spus ea.

La Universitatea „Danubius” a avut loc și ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Iurie Sedlețchi, rector al Universității de Studii Europene din Moldova, care s-a alăturat proiectului „ReStart”.

Partener media oficial al proiectului este și cotidianul Bursa.

„ReStart” este un proiect inspirat de conceptul The Ethical Journalism Initiative — promovat de Federația Internațională a Jurnaliștilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.