Tranzacțiile în lei, în creștere în mediul online

0

Peste 84 de milioane de tranzacții în lei, utilizând instrumente de plată la distanță, au fost efectuate în România, în acest an, valoarea acestora fiind de 1.600 de miliarde de lei, potrivit datelor centralizate, publicate, vineri, de Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI).

În același timp, numărul tranzacțiilor de același tip, dar în euro, au fost de circa 5,15 milioane, iar cuantumul acestora s-a situat la 62,4 miliarde de euro, informează Agerpres.

Conform centralizării, în ceea ce privește tranzacțiile în lei, până la ora actuală, cele mai multe au fost efectuate prin sistemul Internet Banking (71,9 milioane), urmate de cele prin Home Banking (11,18 milioane) și Mobile Banking (962.989). Sumele sunt repartizate, de asemenea, în aceeași ordine, după cum urmează: cea mai mare la Internet Banking (1.373 de miliarde lei), Home Banking (257,3 miliarde lei) și Mobile Banking (17,12 miliarde lei).

Pe de altă parte, la capitolul tranzacțiilor în euro, din totalul celor aproximativ 5,15 milioane de operațiuni realizate, 4,41 milioane s-au consemnat prin Internet Banking, 506.780 prin Home Banking și 230.375 prin Mobile Banking.

În privința sumelor tranzacționate în moneda unică, din totalul de 62,4 miliarde de euro înregistrate în 2016, peste 44 miliarde de euro au fost prin Internet Banking. Totodată. 18,35 de miliarde de euro s-au tranzacționat prin Home Banking și 39,8 milioane de euro prin Mobile Banking.

Situația centralizatoare privind utilizarea instrumentelor de plată cu acces la distanță a fost publicată de MCSI, cu precizarea numărului de utilizatori, a numărului de tranzacții și a valorii totale, atât în lei, cât și în valută pentru Internet banking, Home Banking și Mobile Banking.

Datele se bazează pe situațiile primite, până la această dată, din partea băncilor, fiind în permanentă actualizare, precizează MCSI.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.