Igor Dodon, declarații șocante la ieșirea de la urne

0

Românii sunt „vecinii”, „prietenii” și „frații noștri”, dar „brânza-i pe bani”, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, candidatul Partidului Socialiștilor la primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, prorusul Igor Dodon.

„Românii sunt vecinii noștri. Românii sunt prietenii noștri. Românii sunt frații noștri, dacă doriți. Frați, frați, dar brânza-i pe bani”, a afirmat Dodon pentru Agerpres după ce a dat declarații jurnaliștilor la ieșirea din secția de votare din Chișinău unde a venit împreună cu soția și cu cel mai mic dintre cei trei copii.

„Eu niciodată nu am fost, nu sunt și nu voi fi antiromân. Dar voi fi tot timpul antiunionist. Orice mișcări unioniste în Republica Moldova, în opinia mea, sunt în afara legii”, a mai spus candidatul socialiștilor despre cum vede relația cu România în cazul în care ar ajunge președinte al Republicii Moldova.

La ieșirea din secția de votare, Igor Dodon, care era favorit în sondajele de opinie, a declarat în fața presei că scrutinul de duminică „poate să fie și cred că va fi un nou început”.

„Astăzi am votat împotriva celor care au fost la guvernare pe parcursul ultimilor șapte ani. Am votat împotriva oligarhiei, împotriva celor care au distrus sistemul bancar, au distrus țara și și-au bătut joc de oameni (…) Am votat pentru o Moldovă prosperă, pentru o Moldovă unde copiii noștri să aibă un viitor frumos, pentru o Moldovă unde părinții noștri, pensionarii, să simtă că statul are nevoie de ei”, a spus politicianul, care și-a declarat convingerea că nu va mai exista un al doilea tur de scrutin.

Dacă niciun candidat nu reușește să obțină la primul tur de scrutin de duminică majoritatea absolută de voturi, la 13 noiembrie va fi organizat al doilea tur în care se vor înfrunta primii doi clasați.

Dodon a mai spus că „următorul președinte va fi un președinte al tuturor cetățenilor, indiferent de viziunile politice, indiferent de stânga sau dreapta”.

Cetățenii Republicii Moldova votează duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale, pe fondul unei nemulțumiri profunde față de clasa politică, inclusiv față de liderii proeuropeni care au condus țara în ultimii ani, și a lipsei de încredere într-un viitor mai bun, după scandalurile de corupție care au culminat cu furtul unui miliard de dolari din bănci.

Favoriții în sondaje sunt Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), și Maia Sandu, candidatul unic proeuropean al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.