Muraru îl apără pe Iohannis, atacându-l pe Băsescu!

0

Consilierul prezidenţial Andrei Muraru răspunde, pe Facebook, criticilor lui Traian Băsescu la adresa lui Klaus Iohannis, care l-a acuzat de „mârlănie” pe şeful statului, prezentând o „selecţie” de replici ale fostului preşedinte către jurnalişti şi adversari, precum „ţigancă împuţită” şi atacul la Crin Antonescu, a cărui soţie s-a sinucis.

„Fostul Președinte Traian Băsescu este de părere că Președintele Klaus Iohannis a dat dovadă de ”mârlănie” pentru că s-a așezat la Masa Tăcerii din Târgu Jiu. Totodată, fostul șef al statului se întreabă contrariat: „Pe oamenii aceştia, oare, nu-i învaţă nimeni bunul simţ?”

Fără o selecție subiectivă am putea fi convinși de sinceritatea lecției de bune maniere transmisă de fostul președinte:
1) O jurnalistă de la Antena 1 l-a întrebat pe Traian Băsescu cum vede Poliţia română. Răspunsul a venit prompt: ”În orice caz, mult mai frumoasă decât tine” (2005)
2) Despre Lavinia Șandru: ”Îi atrag atenția ca în politică e foarte ușor sa ajungi pe centura politicii” (2005)
3) Despre ziaristul Ovidiu Zară: ”Câte un găozar d’ăsta crede că ne poate întinde capcane în modul ăsta” (2006)
4) Către o jurnalistă despre care se știa că e diagnosticată cu o maladie gravă: ”Dumnezeu să ne dea sănătate cât adevăr spunem legat de povestea pe care ați prezentat-o în prima pagină a ziarului de mâine!”
5) Către o ziaristă la Timișoara, care îi ceruse să explice cum s-a desfășurat cursul de prim ajutor la care asistase: ”Dacă te urci pe masă, îti arăt ce-am învăţat” (2006)
6) Către ziarista Andreea Pană, care încerca să îi ia o declarație: ”Păsărică, tu nu ai altă treabă?”. După ce i-a luat telefonul, a numit-o pe jurnalistă ”ţigancă împuţită” (2007)
7) Către o jurnalistă care întrebase despre rezultatul unei moțiuni de cenzură: ”Sigur, vin direct în birou la tine să o facem” (2007)
8) Către un jurnalist al Antenei 3, pe holul Palatului Parlamentului: ”Băi, caraghiosule!” (2009)
9) Despre Președintele Senatului de la acea vreme: ”O să rămână virgin daca își pune centura de castitate. Fiind al doilea om în stat, o să-i oferim o centură, să și-o pună” (2009)
10) Către un lider politic, a cărui soție își pusese capăt zilelor: ”un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-şi lase soţia singură şi să ajungă în situaţii dificile” (2009)

PS. Cred că orice președinte are premierul pe care îl merită. Astfel, între apelativul ”țigancă împuțită” și „Fă, Doina!” găsesc o profundă legătură de stil”, notează consilierul prezidenţial Andrei Muraru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.