Un înger, dezvelit la locul tragediei din Colectiv

0

Un monument dedicat memoriei celor 64 de victime ale incendiului de la Clubul Colectiv a fost dezvelit duminică la locul unde în urmă cu un an s-a produs tragicul eveniment.

La momentul dezvelirii au participat părinți, rude, prieteni ai celor care au murit în urma incendiului. Alături de aceștia s-au aflat Principesa Margareta, Principesa Maria și Principele Radu, relatează Romaniatv.net.

Monumentul care reprezintă un înger a fost realizat de artistul Elena Surdu Stănescu.

„Nu trebuie ca moartea atâtor copii să se fi întâmplat degeaba, fără urmări. De fapt, urmări nu prea avem. Atunci măcar un monument. El va fi mutat puțin mai încoace. Este așezat deocamdată provizoriu. Sper să reprezinte lumină. În viziunea noastră asta este — speranță, lumină. Aici au murit, de aici se înalță. Noi sperăm că se vor schimba niște lucruri”, a afirmat Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care au murit în urma incendiului de la Colectiv, dar și reprezentant al Asociației Colectiv.

Întrebat dacă s-a schimbat ceva în anul care s-a scurs de la tragedie, el a răspuns: „Foarte puțin, sperăm în continuare într-o schimbare mai puternică”.

Potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei, duminică în curtea bisericii Sfântul Nicolae — Broșteni va fi sfințit un monument dedicat memoriei victimelor acestui tragic eveniment.

De asemenea, în fața Clubului Colectiv va avea loc slujba parastasului pentru toți cei decedați în urma incendiului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.